Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов мисли

...
Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов мисли
Коментари Харесай

Константинов: Не мисля, че проблемите на националния отбор бяха в Николай Желязков или Силвано Пранди

Селекционерът на българския народен тим по волейбол Пламен Константинов мисли единствено за краткосрочните цели пред отбора, както и за трите идни шампионата през 2023 година. 

Пред " трикольорите " следва присъединяване в Лига на нациите, на Европейско състезание и олимпийска подготовка.
 Пламен Константинов: Матей Казийски е измежду състезателите, които желая да играят за България Пламен Константинов: Матей Казийски е измежду състезателите, които желая да играят за България
“Смятам, че на клубно равнище човек може да си избира кой тим и по какъв начин да го поеме. За националния тим в никакъв случай не съм чакал подобаващия миг, с цел да се съглася да го повеждам. Може би подобаващ миг може да няма и в никакъв случай. Това е едно предизвикателство. Безспорно тимът сподели един спад през последните години и в резултатите, и в ранкинга, само че това е един естествен развой за всички тимове. Има генерации добре, по-късно има спадове, по-късно има моменти, в които се сменят поколенията, няма задоволително състезатели, които имат нужния опит, тъй че това е един естествен развой за всеки един тим, още повече за една дребна страна като България, където пирамидата изпод и основата ни е дребна. Имаме дребен избор на качествени състезатели и извънредно доста зависи, с цел да има резултати националния тим, всички най-хубави топ състезатели да имат предпочитание да играят в националния тим ”, съобщи Пламен Константинов на публична конференция в София.
 Пламен Константинов: Матей Казийски е измежду състезателите, които желая да играят за България Пламен Константинов: Матей Казийски е измежду състезателите, които желая да играят за България
“Обикновено не приказвам за сътрудниците и работата им, само че не мисля, че проблемите са били в работата на Силвано Пранди преди този момент или на Ники Желязков. Смея да настоявам, че съм ходил постоянно на тренировки и на двамата експерти и тимът имаше добър подготвителен развой, работиха добре, бяха и изключително добре готови при Ники, и последният проблем беше Николай Желязков или пък Силвано Пранди. Просто такава е треньорската работа, че някой би трябвало да понесе отговорността, само че има и един различен миг - помпането с нереални упования на обществото. И когато поставиш едни нереални цели и те се разминат съществено с това, което се демонстрира, тогава хората стартират да си задават един въпрос - " Или тези момчета не желаят да играят за националния тим и нямат предпочитание, а са пристигнали единствено да си почиват и да отбиват номера, а по клубовете си играят, или самите цели, които са сложени, и упованията са прекомерно повишени ". Мисля, че е повече второто на този стадий. Тези позиции, които се чакат от националния тим са печелени от други състезатели преди тези момчета. И в този момент тези упования се трансферират върху това потомство, което идва в този момент. Според мен те не са подготвени да носят тези упования, а под натиска на тези упования, не могат да разкрият капацитета си. Това е една част от състезателите, а другата част са състезателите, които не намират мотивация да играят за националния тим ”, добави селекционерът на България.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР