Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов коментира

...
Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов коментира
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Казийски може да е импулс, исках Соколов още сега

Селекционерът на българския народен тим по волейбол Пламен Константинов разяснява обстановката с Матей Казийски, който към момента не е декларирал публично дали ще играе с екипа на " трикольорите " това лято.

" Матей е задоволително огромен и рационален човек, с цел да реши. Дайте да го оставим да вземе своето решение. Това не ни въздейства. Нямам някакви упования дали Матей ще се съгласи или. Трябва на мира да реши дали да се върне. Добре пристигнал е. Не очаквайте, че един човек може да промени толкоз доста един тим. Матей е едно събитие в международния волейбол. Може да бъде подтик и тласък освен за почитателите,у само че и за поколението волейболисти, които в този момент порастват. Той може да бъде един образец. Това е ролята му, в случай че се върне за олимпийската подготовка и Европейското състезание. Не би трябвало да го товарим с упования, че единствено той може да промени физиономията на тима. Може да се промени, само че единствено с общи старания ", съобщи експертът пред медиите.

Константинов приказва и по тематиката за отсъствието на Цветан Соколов от мачовете в Лигата на нациите.

" Исках Цветан Соколов да играе в тези шампионати, а той реши да почива. Не е въпрос на някакъв спор, просто разминаване във вижданията. Моето предпочитание беше Соколов да играе в първите два шампионата от Лигата на нациите, а неговото предпочитание беше да почива. Разминават ни се вижданията, само че нямам принадлежности, а и предпочитание да карам някой принудително да играе за националния тим. Ще преценява дали да го извикам за Европейското състезание и олимпийската подготовка от това, което видя от състезателите, с които разполагаме сега. Трябва да има някакъв ред, с цел да се разделят състезателите на две групи. Едната група са тези, които са поели към този момент ангажимент да играят за националния тим в този олимпийски цикъл. И има друга група волейболисти, които са се отказали от националния тим, само че в даден миг може да имаме има потребност от тях. Бихме ги поканили и те могат да преценяват да дойдат ли или да не дойдат. Когато си поел ангажимент за един олимпийски цикъл, изиграваш го и по-късно казваш " Повече без мен! Правете тима за идващия олимпийски цикъл без мен. " Тогава всеки един треньор може да възнамерява и стартира да работи с различен състав, който да доближи оптималното си положение в края на олимпийския цикъл. Само по този начин се прави тим. Ако всяка година един или двама-трима, решат независимо " Аз желая да почивам ", това разрушава тима и разрушава всичко, което е построено досега. Един човек да го няма от състава, това трансформира цялата игра. Когато си поел ангажимент, би трябвало да го спазваш ", сподели още селекционерът на България.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР