Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски определи

...
Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски определи
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Избирането на Везенков за MVP на Евролигата е повод за огромна гордост

Селекционерът на българския народен тим по баскетбол Росен Барчовски дефинира като " мотив за горделивост "

Барчовски разкри, че персонално е поздравил звездата на националния тим след спечелването на наградата, което беше оповестено в четвъртък.

" Това е голямо самопризнание за българския баскетбол. Ние сме имали в далечното минало водещи изпълнители в Европа, най-хубави играчи и в женския, и в мъжкия баскетбол, единствено че от този момент мина доста време. Искрено го поздравих, той ми отговори ", показа наставникът на БК ЦСКА.

Баскетболният експерт добави още, че е голямо самопризнание за един българин да се подреди до всички останалите именити състезатели, които освен са печелили премията, а по-късно са успявали да оставят следа и в НБА.

" Огромно самопризнание за всички. Само като погледнете листата с тези, които са печелили, има големи имена, великани. Първият е Тони Паркър, по-късно са все от такова равнище, оставили следа в НБА и международния баскетбол. Сега до тях е един българин. Това е голяма горделивост ", разяснява Росен Барчовски.

Припомняме ви, че този страховит сезон за Александър Везенков и неговия Олимпиакос може да продължи с успех в Евролигата, в случай че в неделя гръцкият гранд победи Реал Мадрид в огромния край на конкуренцията в Кауанас, Литва от 20.00 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР