Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски обяви

...
Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски обяви
Коментари Харесай

Росен Барчовски обяви избраниците си за двубоите срещу Португалия и Кипър

Селекционерът на българския народен тим по баскетбол Росен Барчовски разгласи група от 15 състезатели за идните два дуела на " лъвовете " от предварителния стадий на квалификациите за Евробаскет 2025.

България ще гостува на Португалия на 10 ноември, а три дни по-късно родните национали ги чака аудиенция и на състава на Кипър в идващите им два дуела от тази група F.

За трикольорите положителната вест е обвързвана с попадането в групата на капитана Чавдар Костов, който след Евробаскет 2021 разгласи, че се отдръпва, само че след диалог със селекционера Росен Барчовски е преосмислил решението си към този момент и ще помогне на тима в идните две срещи.

За страдание, огромната звезда на отбора ни Александър Везенков няма да бъде разполагаем поради уговорките си с клубния си тим Олимпиакос.

След първите два мача от тази група през ноември България е отпред в тази група дружно с отбора на Португалия, като и двата тима имат по две победи.

Първото място в крайното класиране на тази група F е от изключителна значимост за " лъвовете ", защото само то ще им даде директна виза за същинската част на квалификациите за Евробаскет 2025. Ако момчетата на Росен Барчовски не са първи в тази група, то те ще би трябвало да преминат през още един спомагателен кръг, където измежду вероятните противници са мощните тимове на Полша и Хърватия.

Ето я и групата на България за мачовете с Португалия (10 ноември) и Кипър (13 ноември):

Цветомир Чернокожев, Андрей Иванов, Васил Попов, Иван Алипиев, Христо Захариев, Евгени Хаджирусев, Деян Карамфилов, Кръстан Кръставнов, Емил Стоилов, Константин Костадинов, Павлин Иванов, Константин Тошков, Дейвид Кравиш, Алекс Симеонов, Чавдар Костов



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР