Селекционерът на България Красимир Балъков официално поднесе извиненията си на

...
Селекционерът на България Красимир Балъков официално поднесе извиненията си на
Коментари Харесай

Балъков: Поднасям своите извинения на английските футболисти

Селекционерът на България Красимир Балъков публично сервира извиненията си на футболистите на британския народен тим след вчерашните расистки прояви по трибуните на Националния стадион „ Васил Левски “ по време на дуела сред България и Англия.

Ден преди мача Балъков съобщи, че съгласно него в българския футбол няма проблем с расизма, а след срещата той съобщи, че не е чул расистки викания по време на срещата. Тези негови мнения провокираха съществени рецензии в британската преса, само че Балъков прецизира в позиция на формалната си страница във Facebook, че изрично осъжда всевъзможни расистки прояви.

„ Категорично съдя и отхвърлям расизма като норма на държание, която опонира на актуалните човешки връзки. Това е фатализъм, приближаващ от предишното, който би трябвало да бъде изкоренен вечно. Лично аз съм работил като треньор в редица български тимове с доста тъмнокожи играчи. Никога не съм правил разлика сред футболистите по отношение на цвета на кожата. Напротив – постоянно с готовност и угриженост съм се включвал в редица начинания в поддръжка на бедстващи и хора в потребност, подпомагал съм организации, които работят по отношение на дела, свързани с равенството и помощта за хора в неравностойно състояние “, декларира Балъков.

„ Думите ми преди мача с Англия, че расизъм в България няма, бяха ориентирани към вътрешното ни състезание. Единични случаи може би, само че като цяло в световен мащаб, изрично подобен проблем не е съществувал. Огромното болшинство от публиката не взе участие в това. Така бе и на мача с Англия. Искам да кажа нещо доста ясно: в случай, че е имало обиди на такава основа, аз като селекционер на националния тим сервирам своите извинения на британските футболисти и всички, които се усещат наранени “, добавя националният селекционер.

„ В същото време се обръщам към хората, които употребяват обидни квалификации по отношение на мен в персоналната ми Facebook страница, че това е неточно, а думите ми са извадени от подтекст и в случай че това не спре, ще подхваща правни дейности в своя защита„, приключва позицията на Балъков, която е оповестена и на британски език.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР