Селекционерът на България – Илиан Илиев, определи седмицата за националите

...
Селекционерът на България – Илиан Илиев, определи седмицата за националите
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Тежка седмица, Кръстаич вкара доста нови момчета

Селекционерът на България – Илиан Илиев, дефинира седмицата за националите като тежка след двете равенства по 2:2 с Унгария и Сърбия. Илиев се изрече кавалерски за предшественика си Младен Кръстаич, отчитайки революцията в националния тим.

„ Първо желая да благопожелавам класирането на Сърбия след толкоз години. Те го заслужиха през цялата акция. Пожелавам им триумф. Последните два мача както можеше да ги спечелим, по този начин можеше и да ги загубим. Имахме моменти, в които трябваше да играем с по-голямо самочувствие. В огромни интервали бяхме това, което желаеме да виждаме “.

„ Наистина тежка седмица за всички. Резултатът не беше толкоз водещ с оглед позицията. Имаше мачове, в които можеше да пострадаме тежко, вървим положително. Едно от нещата, които ме накара да стана селекционер, е публичното мнение, че нямаме футболисти – всичко отрицателно. Исках да дойда и да покажа, че имаме футболисти. Отстрани е доста елементарно да го акцентираме, тези моменти ни дават мотив за оптимизъм. В последните месеци тези момчета бяха много подложени на критика “.

„ Не сме обръщали внимание на следствията. Опитахме да се възстановим от предния мач и да се подготвим за идващия. Много от нас са нямали подобен мач да се чудят по какъв начин да отидем на стадиона и по този начин нататък. Сега влязохме малко по-спокойно “, съобщи Илиев на въпрос до каква степен националния тим се е разсеял след метежите в София преди дни.

„ Господин Кръстаич вкара много нови момчета, сигурно това е помогнало. Помагат тези неща “.

„ Сърбия има изключителни футболисти. Като изнася топката пред преса, може да подава на всички места. Променихме малко тактическия проект и това ни даде самочувствие да нападаме по-освободено “.

„ Аз споделих и доскоро, че това, което извлякохме като позитив е самочувствието. Първото се огънахме – тим, качество, конюнктура, стадион. Това повлия. Но можехме да играем с по-голямо самочувствие “.

„ Хубави мемоари са (б.р. - от успеха над Русия с 1:0, с която България се класира на Мондиал 98). Дано в бъдеще да ги изживеем като народ “, приключи Илиев на въпрос какво е почувствал при празненствата на Сърбия за класирането.

 
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР