Селата Розино, Кърнаре, Слатина, Столетово, Каравелово и Богдан са в

...
Селата Розино, Кърнаре, Слатина, Столетово, Каравелово и Богдан са в
Коментари Харесай

Силен дъжд и скъсана дига на р. Стряма наводниха шест села край Карлово

Селата Розино, Кърнаре, Слатина, Столетово, Каравелово и Богдан са в бедствено състояние поради мощни превалявания и разкъсване на дига на река Стряма.

Временно е спряно и придвижването на влаковете в част от трасето София-Карлово-Бургас поради свлачища, като пасажерите от два влака се транспортират с рейсове сред селищата Христо Даново и Клисура.

Директорът на " Пожарна сигурност " Николай Николов оповестява, че няма починали или ранен хора, само че жителите на засегнатите места към момента са в заплаха.

" Тази нощ над Клисура във водосбора на Стряма е паднало 194 литра на квадратен метър дъжд. Тежка е обстановката. Пълна евакуация не можем да проведем. В момента напътствията са тези хора, които са затворени в къщите да се качат на високите етажи краткотрайно, да запазят живота си ", споделя Николай Николов, представен от bTV.

Националната следствена работа е ангажирана с следствие за аргументите, довели до скъсването на дигата. Зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов оповестява, че ще се ревизират нарушавания при поддържането на коритото на реката.

На място са изпратени избавителни екипи, лодки, водолази и алпинисти, както и са мобилизирани чиновници от близкото военно отделение.

Очаква се времето да се стабилизира до края на деня.

От Национален институт по метеорология и хидрология предизвестиха за оранжев код за обилни превалявания и гръмотевични стихии в пет области в Северна България - Видин, Враца, Монтана, Добрич и Варна. На цялата останала територия на страната е разгласен жълт код поради мощния дъжд на 2 септември.


Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР