Сексуални престъпници, използващи виртуална реалност за малтретиране на деца като жертви, описват усещането за „фантомно докосване“

...
Ричард Колард , ръководител на политиката за онлайн безопасност на
Коментари Харесай

Ричард Колард , ръководител на политиката за онлайн безопасност на децата в NSPCC, каза, че констатациите подчертават важността на предстоящото законодателство за справяне с вредите от интернет.

То се отлага дълго, но се обсъжда в Камарата на лордовете тази седмица като парламент се завръща от лятната си ваканция.

Беше силно критикуван от технологичните компании и активистите за поверителност.

Те казаха, че законопроектът ще подкопае техния ангажимент към сигурността на потребителите, тъй като може да позволи за сканиране на криптирани съобщения за справяне със злоупотребяващото съдържание.

Но г-н Колард каза: „Тези шокиращи констатации трябва да бъдат сигнал за събуждане за всички нас относно вредата, на която са изправени младите хора, когато се занимават с потапяне технология.

„Технологиите ще продължат да напредват и ние трябва да гарантираме, че можем да разберем съществуващите и нововъзникващите рискове, пред които са изправени младите хора в тези виртуални пространства.“

Какво има в онлайн законопроект за безопасността?

Докладът, изготвен от изследователската фирма Limina Immersive, казва, че правителството трябва да гарантира, че законопроектът за онлайн безопасността непрекъснато се преразглежда, за да остане ефективен, когато се появят нови вреди.

Също така се казва, че полицията се нуждае от повече финансиране и насоки за това как да се справят със симулирани престъпления във виртуални настройки.

Технологичните компании трябва също така да гарантират, че виртуалните светове имат стабилни функции за безопасност на децата и системи за докладване, добави той.

Междувременно , NSPCC призова родителите да се запознаят с всички функции за безопасност и контроли, които слушалките на детето им може да имат, включително блокиране на други потребители, ограничаване на игрите, които могат да играят, и поставяне на физически граници около героя им, когато играят онлайн, за да попречат на другите да се приближават твърде много.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР