Сексът не е само физическо сливане между две тела. Той

...
Сексът не е само физическо сливане между две тела. Той
Коментари Харесай

Пет промени с тялото по време на секс

Сексът не е единствено физическо обединение сред две тела. Той изостря сетивата и носи друга страст за всеки един от нас. Доказано е, че хората, които имат по-добър съкровен живот, са защитени от меланхолия. Ползите от секса върху тялото са доста. Но какво в действителност се случва с него по време на половия акт? Ето няколко промени, за които може би даже и не сте подозирали.

1. Отделят се хормони на щастието
Сексът е средство за справяне с неприятното въодушевление и депресията. По време на самия акт се отделят ендорфини – по този начин наречените „ хормони на щастието “. Заедно с окситоцина, допамина, адреналина и серотонина, те понижават напрежението и освобождават тялото от насъбраното напрежение.

2. Кръвоносните съдове се уголемяват
При плевел секс кръвоносните съдове се уголемяват, което усъвършенства притока на кръв към половите органи. Във вагината се отделя повече секрет, благодарение на който пенисът се плъзга по-лесно на открито и във вътрешността.

2. Тялото става по-чувствително
Кръвообращението по време на секс се ускорява и всяка част от тялото става по-чувствителна на досег. Мозъкът освобождава по този начин наречените невротрансмитери, които карат кожата да настръхне. На някои места са съсредоточени повече нервни окончания, които спомагат за по-лесното изпитване на оргазъм, в случай че бъдат подтиквани по верния метод.

3. Калориите се топят
Ако обичате по-нестандартни пози, то сигурно ще натоварите повече тялото по време на секс, а с това може да изгорите и няколко непотребни калории. Според учени, даже и дамата да бъде пасивна по време на сексуален акт, тя неизбежно напряга мускулите на бедрата и ги стяга до някаква степен. Разбира се, това не може да се съпостави с интензивната подготовка във фитнеса.

4. Гърдите са по-твърди
Жените откриват с наслада, че гърдите им стават по-големи и твърди по време на половия контакт. Възбудата кара кръвоносните съдове да се уголемяват, като по този метод се изтласква повече кръв. Повишаването на кръвообращението води до увеличение на ареолите и сгъстяване на зърната. Това от своя страна ги прави доста по-чувствителни на досег. Всичко това способства за увеличение размера на гърдите до 25% повече спрямо този при положение на покой.

5. Ритъмът на сърцето се усъвършенства
Сексът поддържа сърцето крепко. Колкото по-активно е тялото, без значение какво прави, толкоз повече кръв изпомпва сърцето. Възбудата по време на сексуален акт в допълнение усилва сърдечната периодичност, което изяснява за какво чувствате, че сърцето ви ще изскочи всякога преди оргазъм. На процедура то като че ли е на маратон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР