Сексът е удоволствие, наслада, начин за релаксация, възвишено общуване между

...
Сексът е удоволствие, наслада, начин за релаксация, възвишено общуване между
Коментари Харесай

Девет изненадващи здравословни ползи от секса

Сексът е наслаждение, приятност, метод за релаксация, възвишено другарство сред двама души и какво ли още не. Списъкът с избрания за него е дълъг и каквото и да кажем, ще бъде малко. Но замисляли ли сте се, че с изключение на наслаждение, сексът може да ви донесе и позитивни изгоди за здравето? Вижте кои са те в идващите редове:

Подпомага имунната система
Според редица изследвания, хората които са полово дейни, боледуват по-кратко спрямо тези, които не са. Вероятно това се дължи на обстоятелството, че те имат по-висока отбрана и по-високи равнища на антитела против вируси и бактерии. Въпреки това, в случай че желаете да сте здрави, с изключение на постоянно упражняване на секс, би трябвало да обърнете внимание и на вярната диета, задоволителна интензивност и пълностоен сън.

Повишава либидото
„ Колкото повече, толкоз повече “, както би споделил Мечо Пух с други думи – по-редовните занимания под завивките ще покачат либидото ви. При дамите постоянният секс усилва вагиналната лубрикация, кръвообращението, както и еластичността на кожата. А всичко изброено дотук може да помогне на дамите сексът да бъде по-приятно преживяване и да го желаят повече.

Повишава контрола над пикочния мехур
Силното тазово дъно е една от най-важните предпоставки за предварителна защита на неволното изпускане на урина – положение, което визира към 30% от дамите в даден стадий от живота им. Добрият секс е прелестна подготовка за тазовото дъно, а изпитването на оргазъм води до контракции на мускулите, като по този метод те стават по-силни.

Понижава кръвното налягане
Според редица изследвания половият акт намалява кръвното налягане, а и също така той може даже да се преглежда като форма на физическо упражнение. По време на секс се горят по 5 калории на минута. Както и при тренировката, колкото по-постоянни сте, толкоз по-големи ще са и изгодите за здравето ви.

Понижава риска от сърдечен удар
Добрият полов акт се отразява отлично на здравето на сърцето. Освен че той е добър метод да повишите сърдечния си темп, сексът ви оказва помощ да поддържате равнищата на естрогена и тестостерона в норма. Ниските равнища на който и да е от тези хормони могат да причинят възникването на положения като остеопороза и даже сърдечносъдови болести. Според изследване, мъже, които вършат секс най-малко два пъти седмично, доста понижават риска от гибел, породена от сърдечен удар.

Понижава болката
Оргазмът може да блокира чувството за болежка, защото посредством него се освобождава хормон, който покачва устойчивостта на болежка. Същият резултат мож да бъде реализиран и в случай че дамата се подтиква сама. Според изследвания, вагиналната стимулация може да облекчи хроничната болежка в краката и гърба, а доста дами споделят, че самозадоволяването понижава менструалните болки, главоболие и артрит.

Подобрява съня
Близостта с колегата облекчава напрежението и тревогата. Прегръщането и докосването подкрепя освобождението на така наречен „ хормон на щастието “. Сексуалната възбуденост пък спомага за задействането на центрове в мозъка, които са виновни за насладата. Сексът и интимността могат да покачат вашата самокритика, както и чувството за благополучие. Той може да помогне да изживеете живота си освен здрави, само че и щастливи. Сексуалната интензивност със или без сътрудник (чрез мастурбация) може да донесе някои значими психически и прочувствени изгоди. Подобно на физическите извършения, сексът може да понижи равнищата на стрес и тревога и да усили чувството за благополучие. Сексуално дейните хора могат да изпитват нараснали равнища на доверие, фамилиарност и обич във взаимоотношенията си.

Сексът покачва близостта
Сексът може да ви помогне да задълбочите връзката си с колегата, с помощта на отделянето на окситоцин. Той може да играе огромна роля за развиването на една връзка, защото взаимното полово наслаждение ще ви помогне да изпитате по-дълбока съгласуваност един с различен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР