Сексът е прекрасно изживяване, което не само носи наслада и

...
Сексът е прекрасно изживяване, което не само носи наслада и
Коментари Харесай

Вижте какво се случва в тялото, когато не правите секс дълго време

Сексът е прелестно преживяване, което освен носи приятност и непосредственост с половинката ви, само че и голям брой изгоди за здравето. Когато не вършиме секс задълго или напълно спрете да го вършиме по някаква причина, това дава отрицателни отблясъци както на душeвността, по този начин и на физиката.
Какво тъкмо се случва в тялото, когато спрете да вършиме секс или не сте го правили дълго време?

Менструалните болки може да се усилят
Ако спрете да вършиме секс, тежестта на менструалния ви цикъл може да се утежни. Възможно е да изпитвате повече конвулсии, по-обилно кървене, по-силни болки. Сексът има успокоителен и релаксиращ мускулатурата резултат с помощта на ендорфините, които се отделят. Това оказва помощ за облекчение на болката и спазмите.

Вагиналната стена може да отслабне и да изтънее
Сексът провокира нараснал приток на кръв в дребния таз и половите органи. Доброто кръвоснабдяване в тази област усъвършенства положението на тъканите на вагината, което спомага за естественото разделяне на клетките и здравословното поддържане с нужните субстанции и О2. Когато не вършиме секс, притокът на кръв в тази зона понижава, което може да афектира стените на вагината, да ги изтъни и да ги направи по-слаби.

Здравето на простатата може да се утежни
Мъжете също могат да пострадат, в случай че не вършат секс за дълъг интервал от време по някаква причина. Редовната еякулация е значима във физически смисъл, тъй като посредством нея се подтиква простатната жлеза. Нередовните еякулации могат да доведат до възпаления и увеличаване на простатата, което крие риск и от рак.

Намален риск от инфекции на пикочните пътища
Има едно позитивно нещо, което може да се случи, в случай че не вършиме секс задълго и това е пониженият риск от инфекции на пикочните пътища и полово излъчени заболявания. Това не е причина да спрете да го вършиме, несъмнено. Практикуването на безвреден секс е добър метод да ограничите тези опасности.

Имунната система може да отслабне
Редовният секс усъвършенства имунните отбрани и подтиква имунната система да се бори с офанзивите на вирусите и патогените. Този позитивен резултат се дължи на покачвания синтез на имуноглобулин А, който е първата линия на отбрана против вируси и настинки. Ако сте в дълъг интервал на липса на секс, има възможност синтезът на имуноглобулин А да намалее с до 30%, съгласно списание Men’s Health.

Нарушения в съня
Продължителната липса на секс може да докара до проблеми със съня, бодърствуване, чести нощни събуждания и мъчно заспиване. Връзката на секса със съня се дължи на ендорфините, които се отделят по време на съкровен акт. Те успокояват нервната система и подтикват механизмите на съня. Ако вършиме постоянен секс, качеството на съня се усъвършенства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР