Секс скнаддалът в Холивуд, свързан с обвиненията за сексуален тормоз

...
Секс скнаддалът в Холивуд, свързан с обвиненията за сексуален тормоз
Коментари Харесай

Сексскандалът в Холивуд доби застрашителни размери

Секс скнаддалът в Холивуд, обвързван с обвиняванията за полов тормоз и даже обезчестяване против един от най-големите кинопродуценти Харви Уайнстийн, освен не утихва, он и взема застрашителни размери. Всеки ден от ден на ден актриси се включват към дългия лист с признали си звезди, че през годините са били подлагани на физическа насила от него. Все повече известни актрисии, които не са измежду жертвите на авторитетния блудник, пък реагират остро против него. Много техни сътрудници мъже също вземат отношение по абсурда в отбрана на дамите от Холивуд.

Хубавата жена Джулия Робъртс дефинира продуцента Харви Уайнстийн, като " безнравствен " и насочи апел към обществото да се сплоти против сходно хищно държание, заяви Контактмюзик.

" Един безнравствен, всесилен мъж размахва властта си и я употребява, с цел да манипулира дамите и да злоупотребява с тях. Чували сме сходни съкрушителни истории безчет пъти преди, очевидци сме и в този момент. Надявам се, че това ще ни накара най-накрая да се обединим като общество, да помогнем на жертвите да огласят проблемите си и да намерят излекуване, да се противопоставим на сходно хищно държание и да го спрем един път и вечно ", се показва в изказването, направено от звездата на кино лентата " Хубава жена ".

Междувременно канадският артист Райън Гослинг, който е работил с 65-годишния Харви Уайнстийн над кино лентата " Синя валентинка ", изрази " дълбокото отчаяние " от самия себе си, че не е имал визия какво се случва.

" Искам да удостоверявам поддръжката си към всички тези дами, показали смелостта да обвинят Харви Уайнстийн. Подобно на множеството хора в Холивуд, аз също съм работил с него и съм надълбоко отчаян от самия себе си, че съм пропуснал какво се случва. Този човек е знак за систематичен проблем. Мъжете би трябвало да поддържат дамите и да им оказват помощ в битката за смяна ", написа артистът в Twitter.

Живата легенда на Холивуд, актрисата Джейн Фонда, също не скри " срама " си, че е научила за скандалното държание на Харви Уайнстийн още преди година, само че не е посмяла да приказва, с цел да не разкрие самоличността на една от жертвите на продуцента.

" Срам ме е и скърбя, че не демонстрирах задоволително храброст да приказвам. Добре, че всичко това излезе нескрито. Смятам отсега нататък да бъда по-храбра и в случай че чуя сходни истории, да ги огласявам ", показа 79-годишната Фонда, представена от Франс прес.

Британската звезда Ема Томпсън осъди Харви Уайнстийн не като " подвластен от секса ", а като " див звяр ", наричайки го също " апасен човек ". " Не мисля, че този мъж може да бъде разказан просто като подвластен от секса. Той е див звяр. Реален див звяр. Опасен човек. Това, което е направил и продължава да прави, е незаконно ", съобщи актрисата за английското телевизионно шоу " Нюзнайт ".

Томпсън също по този начин насочи апел към представителите на мощния пол да " поведат борба против рецесията на мъжествеността и да ратуват за съществени промени ".

Отношение към абсурда взе и още един представител на холивудската тежка артилерия - артистът и притежател на Оскар Том Ханкс, който назова Харви Уайнстийн " за*ник ". " Това, че някой е богат, прочут и всесилен, не значи, че не може да бъде затлъстял за*ник. Извинете, взимам си назад определението затлъстял. Не съм първият, който назовава Харви по този метод ", съобщи Ханкс.

 1990978

Междувременно актрисата Роуз Макгауън - една от първите дами, проговорили за упражнявания полов тормоз от страна на Харви Уайнстийн, написа след завръщането си в Twitter след краткотрайна възбрана за потреблението на обществената мрежа, че продуцентът я е изнасилил.

Макгауън насочи туитовете си към Джеф Безос, създател и основен изпълнителен шеф на " Амазон ", обвинявайки управата на компанията, че е знаела персонално от нея за действията на продуцента, само че е пренебрегнала думите ѝ и молбата ѝ да реагира съответно и е траяла работата си с Уайнстийн.

След като беше оповестено, че нюйоркската полиция проверява случай на полово посягане от страна на Харви Уайнстийн, международните организации оповестиха, че продуцентът е разследван и от лондонската полиция. Отвъд океана пристигнаха нови обвинявания в полов тормоз против Уайнстийн - от английската актриса Кейт Бекинсейл и сънародничката ѝ - певицата Майлин Клас.

Бекинсейл разкри, че е била едвам 17-годишна, когато е станала обект на опит за доближаване от страна на продуцента. 44-годишната звезда счита, че тогавашният ѝ отвод да се поддаде на ухажването му " безспорно е навредил на кариерата ѝ ".

Певицата Майлин Клас от своя страна разкри, че през 2010 година, когато се е срещнала с Харви Уайнстийн в Кан, продуцентът ѝ предложил " полов контракт ".

Някои звезди опазиха Харви Уайнстийн

" Мнозина гледат на Уайнстийн като на знак, а не като на това, което е. Познавам брачната половинка му - те са прелестни хора. Самият Харви реализира фантастични неща ", съобщи в изявление американската дизайнерка Дона Каран. Тя упрекна неговите жертви, че са го изкушавали. " Като погледнете какви неща стават в наши дни и по какъв начин се обличат дамите и по какъв начин сами си го търсят. Какво търсят? Проблеми! "

Изявленията на Каран предизвикаха остри реакции и най-много от страна на полово унизената от Уайнстийн актриса Роуз Макгауън, която написа в Twitter: " Дона Каран, вие сте почтена за жалост. Да подкрепяш и да насърчаваш сходен човек е морално закононарушение. Вие сте една пачавра в изискан рокля! "

Дизайнерката по-късно се извини за думите си на дамите, станали жертва на половите похищения на нейния другар Харви Уайнстийн.

Актрисата Линдзи Лоън същи взе страната на продуцента. " Много ми е мъчително за Харви Уайнстийн. Мисля, че не е почтено по отношение на него. Правили сме няколко кино лентата дружно и той в никакъв случай не ме е наранявал по никакъв метод. Всички би трябвало да спрат, а неговата брачна половинка би трябвало да е до него ", споделя Линдзи във видео.

" Харви е бил авансово наказан от съдници и отмъстители, без да дочака обективен развой ", счита пък американският режисьор Оливър Стоун.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР