Секс работничките в Амстердам протестираха срещу планираното преместване на техния

...
Секс работничките в Амстердам протестираха срещу планираното преместване на техния
Коментари Харесай

Секс работничките в Амстердам протестираха в защита на квартала на червените фенери

Секс работничките в Амстердам стачкуваха против плануваното пренасяне на техния прочут квартал на алените фенери в извънградски „ сексуален център “.

Протестът на алените фенери се счита за част от борбата за душата на града, разяснява в. " Гардиън ".
Десетки хора, доста от които носеха маски, с цел да закрият самоличността си, маршируваха по улиците към кметството, като един носеше транспарант с надпис: „ Ако секс служащите не са отговорни, тогава за какво са осъдени? “

Кметът Фемке Халсема желае да изкорени квартала на алените фенери и да го реалокира отвън града в особено построен сексуален център, като задачата е да отърве Амстердам от облика му на „ град на прегрешението “, като в същото време понижи броя на туристите и равнищата на дребната престъпност в региона.

Тя се е изправила против локални поданици, които не желаят новия център на прага им, както и секс служащи, които считат, че са изкупителни жертви за нарушителите и тълпите към техните неоново осветени кабини.

Фекме Халсема от дълго време води война против вековния квартал на алените фенери, прочут като " Де Вален ", където проституиращите стоят на прозорците и чакат клиенти.

Градският съвет е определил три вероятни места за еротичния център, който ще има 100 стаи за проституиращите. Една продажница, която се разпознава като Луси, отхвърли концепцията.

Тя сподели: „ Става въпрос основно за битката с тълпите в " Де Вален ", само че това не е по виновност на секс служащите, тъй че не виждам за какво би трябвало да бъдем наказвани за това. “

Европейската организация по медикаментите също беше въвлечена в разногласието, откакто стана ясно, че едно от вероятните места за еротичния център е покрай централата. ЕМА изрази отвращение, заявявайки, че това може да засегне сигурността на хората, работещи до късно в офиса.

Повече от 20 000 души са подписали петиция против преместването на кабините за секс, призовавайки вместо това за по-добър надзор на тълпата в региона и по-голямо полицейско наблюдаване, изключително през нощта.

Маришка Маюр, някогашна секс работничка, който в този момент се застъпва за техните права, сподели, че митингите против преместването на квартала не престават към този момент 16 години и че кметството продължава да мести стълбовете на вратата.

„ Властите имаха проект да понижат част от обществените домове още през 2007 година “, сподели тя. „ Тогава беше поради битката против трафика на хора и малтретирането, а в този момент става дума за битката против всеобщия туризъм. “

Преместването на квартала на алените фенери е най-новото изпитание на Амстердам да трансформира имиджа си на празненство столица. Той също по този начин започва акция „ спри настрани “, с цел да обезсърчи ергенските вечери и пияните туристи, което провокира неспокойствие във Англия, откакто съветът сподели, че ще стартира, като се насочи към английски мъже на възраст от 18 до 35 години.

Демонстрацията в четвъртък притегли и локални поданици отвън града, които можеха да се окажат да живеят до новия сексуален център. 42-годишната Синтия Курнюджулс, която живее на юг от града, сподели: „ Не желаеме най-големият обществен дом в Европа в нашия квартал. Ние просто не го желаеме. “
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР