Секс животът на скорпионите, сърфирането по вълните, синхронизираният сърдечен ритъм

...
Секс животът на скорпионите, сърфирането по вълните, синхронизираният сърдечен ритъм
Коментари Харесай

Най-комичните постижения в науката: Връчиха Антинобеловите награди

Секс животът на скорпионите, сърфирането по вълните, синхронизираният сърдечен темп и гумен лос в естествени размери - това са все неща, които на пръв взор може да нямат доста общо, само че които са в основата на успеха на тазгодишните лауреати на Антинобеловите награди - оценките за комични достижения в науката, връчвани за 32-ри път в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Антинобеловите награди се присъждат нормално преди самите Нобелови награди, които пък по традиция се присъждат в първата седмица на октомври. Антинобелите се разпределят в общо 10 категории и по традиция церемонията е авансово записана в Харвардския университет. Във връчването на премиите вземат участие и същински Нобелови лауреати. А антинобеловите лауреати получават и 10 трилиона зимбабвийски $, които нямат никаква стойност.

Защо патетата следват нормално майка си в индианска нишка

В категорията за физика победи преподавателят по биология в университета Уест Честър в Пенсилвания Франк Фиш дружно с откриватели от университета в Страчклайд в Глазгоу, в Шотландия, разкрили за какво патетата следват нормално майка си в индианска нишка. Те са установили, че в действителност патета сърфирали по вълните, подбудени от прекосяването на майка си и пестели сила по този метод. 

По време на срещи на сляпо, сърцата на хората, които се оказвали привлечени един от различен, започвали да бият в синхрон

В категорията за кардиология победи проучване, посочило, че по време на срещи на сляпо, сърцата на хората, които се оказвали привлечени един от различен, започвали да бият в синхрон. Констатацията  е на изследователката Елиска Прочазкова от университета в Лейден в Нидерландия. Експериментът със срещите на сляпо е посочил, че единствено за две секунди участниците в тях имали доста сложна концепция за индивида, седящ против тях и били способни доста бързо да решат дали желаят да се срещат с някого или не.

Запекът вреди на половия живот на скорпионите

Солимари Гарсия-Ернандес и Глауко Мачадо от университета в Сао Пауло в Бразилия завоюваха пък Антинобеловата премия по биология за проучване, което посочило, че запекът вредял на половия живот на скорпионите. Скорпионите " откачат " част от тялото си, с цел да избягат от див звяр, който им е хвърлил око, само че освен това те губят с изключение на опашката и последния дял от храносмилателния си тракт, което води до запек и в последна сметка до гибел при тях.  А преди да настъпи гибелта, се стигало до продължително понижаване на двигателните качества, което попречило скорпионите при търсене на полов сътрудник, установили специалистите.

Гумен лос в цялостен размер за потребление при проби за произшествия

Магнус Герс завоюва премията в категорията за безвредно инженерство поради това, че е направил гумен лос в цялостен размер за потребление при проби за произшествия. Герс е приключил Кралския софтуерен институт в Стокхолм. В Швеция неведнъж има конфликти сред лосове и коли и това води до контузии и гибел както при хората, по този начин и при животните. По време на тестванията на колите производителите обаче рядко вършат опити с манекени на животни и основания от Герс гумен лос в същински размери ще помогне да се изследва една област, която заслужава повече внимание, а точно по какъв начин да се предотвратят съдбовните последици от конфликти на коли с лосове.

Какво прави езика на юридическите документи излишно сложен за схващане. 

Антинобеловата премия за литература пък бе споделена от Ерик Мартинес, Франсис Молика и Едуард Гибсън от Масачузетския софтуерен институт за това, че са анализирали какво прави езика на юридическите документи излишно сложен за схващане. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР