Секретни документи, които съдържат подробности за плановете на САЩ и

...
Секретни документи, които съдържат подробности за плановете на САЩ и
Коментари Харесай

Разпространиха секретни американски документи за Украйна в интернет

Секретни документи, които съдържат детайлности за проектите на Съединени американски щати и НАТО да оказват помощ за подготовката на Украйна за пролетна атака против Русия, се разпространиха в обществените мрежи, заяви вестник „ Ню Йорк Таймс “.

„ Запознати сме със известията за изявления в обществените мрежи и Министерството преглежда въпроса “, съобщи заместител прессекретарят Сабрина Сингх.

Документите са били публикувани в Туитър и Телеграм и съгласно известията съдържат диаграми и детайлности за доставките на оръжия, числеността на батальоните и друга сензитивна информация, показва Таймс.

Информацията в документите е най-малко петседмична, като последната е от 1 март, се споделя в отчета.

В един от документите се обобщават графиците за образование на 12 украински бойни бригади и се споделя, че девет от тях се образоват от силите на Съединени американски щати и НАТО и се нуждаят от 250 танка и над 350 механизирани транспортни средства, написа вестникът.

Документите - най-малко един от които е с гриф " строго секретно " - са били публикувани по проруските държавни канали, показва вестникът.

Информацията в документите също по този начин съдържа подробна информация за разходните правила за муниции, намиращи се под контрола на украинската войска, в това число за ракетните системи „ Химарс “ - създадени в Съединени американски щати артилерийски ракетни системи, които са потвърдили своята висока успеваемост против съветските сили, добавя вестникът.

Докладът цитира военни анализатори, които предизвестяват, че някои документи наподобява са били изменени в границите на дезинформационна акция от страна на Русия, като в един от документите се завишава броят на починалите украински бойци и се свеждат до най-малко съветските загуби на бойното поле.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР