Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна,

...
Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна,
Коментари Харесай

Заплашена ли е Украйна от изчезване?

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, Александър Турчинов, сподели, че намаляването на числеността на популацията на страната заплашва съществуването на нацията.
Той означи, че през 2018 година в Украйна са се родили 335 000 души, а 587 000 са умряли. Раждаемостта е намаляла със 7%, а броят на абортите, по публични данни, е 100 000 годишно, съобщи БГНЕС.
" И тази черна наклонност се утежнява едвам всяка година. До 9 милиона украинци отпътуват за чужбина всяка година, с цел да печелят пари, 3,2 милиона към този момент за непрекъснато работят отвън границите на страната и множеството от тях не възнамеряват да се върнат в родината си ", добави политикът, говорейки на конгрес в Киев.
Според Турчинов Украйна е на 29-о място в света във връзка с застаряването на жителите и една от първите по понижаване на трудоспособността на популацията.
Според Държавната работа за статистика през 2018 година украинците са трансферирали повече от 9 милиарда $ от чужбина. Сергей Шахов, народен представител от партията " Нашата земя ", сподели, че бездействието на държавното управление е довело до превръщането на жителите на страната в нация от гастарбайтери.
От 1 януари минималната заплата в Украйна е 114 $, като тези числа са включени в държавния бюджет за 2019 година. Въпреки това, както означи депутатът Юрий Одарченко, украинците няма да почувстват нарастване на фона на растежа на цените, налозите и цените на продуктите.
Лидерът на публичното придвижване " Украинският избор - право на народа " Виктор Медведчук, съобщи по-рано, че минималната пенсия и дневният най-малко в Украйна са намалели пет пъти за пет години.
В страната също са спаднали разноските за живот, а минималната заплата наближава равнището от 2013 година, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР