Секретарят на Съвета по национална сигурност и отбрана (СНСО) на

...
Секретарят на Съвета по национална сигурност и отбрана (СНСО) на
Коментари Харесай

Първа знакова оставка в екипа на Зеленски

Секретарят на Съвета по национална сигурност и защита (СНСО) на Украйна Александър Данилюк, назначен на поста единствено преди четири месеца, подаде оставка.
Пред BBC той свърза отдръпването си с спор към „ Приватбанк “, принадлежала на олигарха Игор Коломойски. Данилюк съобщи, че повече не може дейно да работи в екипа на президента Владимир Зеленски.
Оставката на Данилюк беше първата в действителност сериозна загуба в екипа на Зеленски, изваждаща нескрито битката на групи на въздействие в границите на монолитното на пръв взор украинско държавно управление. Напусналият намерено и остро подлага на критика шефа на кабинета на президента, Андрей Богдан, който се счита за най-влиятелната фигура в обкръжението на Зеленски и го приканва да подаде оставка.
Въпреки това, даже откакто подаде оставка, Александър Данилюк не влиза в съпротива против президента и също така счита, че всички прогресивни хора би трябвало да поддържат Владимир Зеленски - колкото е допустимо повече.
" Не съм месията. Това е работа. Чувстваш, че си ефикасен - правиш го. Когато в някакъв стадий почувстваш, че не си ефикасен, си тръгваш. Основното е, че хората би трябвало да схванат твоето решение, а Владимир Зеленски схваща това решение. Освен това той схваща, че ще съм подготвен да го поддържа ", сподели Данилюк, отбелязва още БГНЕС.
Припомняме, че на 3 октомври Зеленски назначи Алексей Данилов, някогашният кмет на Луганск, за нов секретар на СНСО. През последните два месеца Данилов беше заместител на Данилюк в Съвета за сигурност.
Александър Данилюк се причисли към екипа на тогавашния претендент за президент Владимир Зеленски през февруари тази година: в акцията на най-известния комедиант на Украйна той беше зает да открива контакти на централата с дипломати и интернационалните организации.
Още тогава киевските специалисти нарекоха присъединението на Данилюк към екипа на Зеленски скъпа облага за дилетант в политиката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР