Сегашният хаос и безумие не са резултат от коронавируса, а

...
Сегашният хаос и безумие не са резултат от коронавируса, а
Коментари Харесай

Стефан Командарев: Вече сме в ситуация на свободно падане - съвпаднаха медицинска и политическа криза

" Сегашният безпорядък и безумство не са резултат от ковид, а от насъбрани от десетилетия неща - няма лекари, няма сестри, по тази причина сме на това състояние ", сподели режисьорът Стефан Командарев, който е приключил медицина.
Според него в България са се натрупали няколко рецесии:
 Окупация 1968 - един друг взор на Чехословашката окупация " Окупация 1968 " - един друг взор на Чехословашката окупация
" Окупация 1968 " е огромен европейски проект, на който сигурно би трябвало да обърнете внимание, изключително в случай че се интересувате от исто...
" Съвпадна здравна рецесия, политическа рецесия, неприятно ръководена пандемична обстановка, съответства и с неща, които от десетилетия са се натрупали като проблеми в нашето общество. Плюс неравенството, което става все по-голяма, в това число и във връзка с здравната грижа - едни чакат с часове и не могат да стигнат до лечебните заведения.... Проблемите в здравната система, която е все по-опоскана. Огромната морална и ценностна рецесия. Забравянето какво е положително и зло, какво е взаимност, отговорност. Всички тези неща бяха доста преди ковид, пандемията ги потенцира. Съвпадането на тези неща докара до взривоопасна примес ".
Командарев беше безапелационен, че не харесва така наречен локдаун, само че към този момент е изтърван моментът на градиране на по-леки ограничения, с цел да се предотврати взривът на епидемията и да се резервира здравната система от колапс:
" Вече сме в обстановка на свободно рухване и разновидността е най-горчивото хапче, каквито са тежките ограничения, с цел да спре това ежедневно повишаване на броя на инфектираните и умрелите от Covid-19 ".
Режисьорът показа, че сега снима документален филм за донорството и към този момент понижават последователно снимачния интервал поради все по-трудната обстановка.
 Новият документален филм на Стефан Командарев „ Моряшки истории ” ще бъде показан премиерно на 23 март в Дома на киното Новият документален филм на Стефан Командарев „ Моряшки истории ” ще бъде показан премиерно на 23 март в Дома на киното
Новият документален филм на Стефан Командарев „ Моряшки истории ” ще бъде показан премиерно на 23 март в Дома на киното Кино...
" Опитвам да приканвам за взаимност, отговорност и здрав разсъдък, тъй като от това има потребност нашето общество, в което нормално всеки се избавя по единично. От сложна обстановка можем да излезем обединени с отговорност сред нас. Не е имало миг, в който да съм спрял и да съм се скрил в пещера, с цел да не ме откри ковид. Не е належащо. Човек би трябвало да бъде деен ", описа още Командарев.
 
Всичко за ковид следете
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР