Детско-юношеският фолклорен ансамбъл Зорница към Общинския детски център за култура

...
</TD
>Детско-юношеският фолклорен ансамбъл Зорница към Общинския детски център за култура
Коментари Харесай

Русенският детски ансамбъл Зорница отбеляза 55 години от основаването си

Детско-юношеският фолклорен отбор " Зорница " към Общинския детски център за просвета и изкуство означи този уикенд своята 55-годишнина с концерт в Доходното здание.

Сред формалните посетители на тържеството бяха заместник-кметовете на община Русе Енчо Енчев и Димитър Недев, както и началникът на Регионалното ръководство на образованието доктор Росица Георгиева. Тяхното наличие акцентира значимостта на събитието и поддръжката на локалната власт към културните начинания в района.

" През миналите 55 години ансамбълът се утвърди като знак на високото равнище на българския фолклор и танцово изкуство. Вие освен съхранявате и предавате традициите, само че и вдъхновявате младите генерации да обичат и почитат нашето културно завещание. Вашата работа е образец за безрезервност, гений и професионализъм, с които обединявате хората и създавате незабравими мемоари посредством магията на танца и музиката ", съобщи Енчев в приветственото си слово към участниците и управлението на ДЮФА " Зорница “.

Той връчи почетен плакет от името на общината на ръководителите на ансамбъла Милена Михова и Добрин Райчев, както и на диригента на хоровия състав Светлана Недкова – Петрова, оповестяват от Община Русе.

По време на концерта надарените реализатори на ансамбъла показаха обичайни песни и танци от разнообразни фолклорни области на България. В богатата и разнообразна стратегия бяха включени " Полъх от Добруджа " и " Лазарки от Русенско " с хореография на незабравимата Милка Железарова, " Камчийски танци " /хореограф проф. Петър Ангелов/, " Ряховски момчета " /хореограф Емил Костадинов/, " Русенска сюита " /хореограф Иван Донев/ и доста други.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР