Сегашните време за много трудни за мнозина. Някои останаха без

...
Сегашните време за много трудни за мнозина. Някои останаха без
Коментари Харесай

Страхотна новина за превантивна лесна терапия срещу коронавируса

Сегашните време за доста сложни за мнозина. Някои останаха без работа поради COVID-19, а на други изолацията у дома въобще не им работи добре. Но какво да вършим и по какъв начин сами да си помогнем? Има ли по какъв начин да избегнем паник офанзивите и депресията без да прибягваме до медикаменти?

Да, оказа се, че има елементарно и остаряло избавление. То се назовава „ холотропното дишане “.

Методът на трансперсонална психотерапия, създаден от американския психолог Станислав Гроф през 70-те години на предишния век, под името „ холотропно дишане “ е предопределен като сурогат на противозаконните медикаменти. Сега техниката се употребява като една от най-ефективните и мощни техники за засилено самопознание и личностно израстване.

Именно за това в този момент от jenata.blitz.bg ще поговорим за това какво е холотропното дишане, по какъв начин работи то и дали в действителност има някаква изгода от него.

Същността на техниката е, че заради бързото дишане въглеродният диоксид се измива от кръвта и съдовете на мозъка се стесняват, последвано от инхибиране на мозъчната кора и активиране на подкортекса.

В резултат на това човек получава възприятие на еуфория, халюцинации, променено положение на съзнанието, а също по този начин, съгласно някои хора, практикуващи тази техника, пробуждането на прекарвания, заключени в подсъзнанието.

Курсът на холотропното дишане продължава от 3 до 12 дни, също така самият „ сеанс “ продължава от час до два дневно. Основната характерност на метода е интензивното дишане, както при дейните спортове.

Но повече за холотропното дишане и по какъв начин то може да ни помогне в тежки моменти ще научите на jenata.blitz.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР