Сега, след като правото на пенсия почти се изравни със

...
Сега, след като правото на пенсия почти се изравни със
Коментари Харесай

Адвокат: Ще въведат задължение и умрелите да плащат осигуровки, ако вдигнат още пенсионната възраст

Сега, откакто правото на пенсия съвсем се изравни със междинната дълготрайност на живот в България, какво да чакаме от ръководещата Мафия? 

Това попита в формалната си фейсбук страница юристът Даниел Божилов.

" Може би като вдигнат още пенсионната възраст ще вкарат обвързване и умрелите да заплащат осигуровки? Или по-скоро обезщетение за Национален осигурителен институт, че едностранно са прекратили по-рано от законовото правните отношения си ", добави своя въпрос той.

Plovdiv24.bg напомня, че през новата година възрастта за дамите се усилва с два месеца, а за мъжете - с един месец. Нарастването на изискуемия общ застрахователен стаж както за мъжете, по този начин и за дамите, е с два месеца.

За трета категория труд през 2024 година нужните условия за придобиване право на пенсия за застрахователен стаж и възраст за дамите са навършена възраст 62 години и два месеца и застрахователен стаж 36 години и шест месеца “. За мъжете изискванията за пенсиониране по общия ред са навършена възраст от 64 години и седем месеца и 39 години и шест месеца общ застрахователен стаж, осведомят от Национален осигурителен институт. 

" Лицата, които не дават отговор на горните условия, през 2024 година получават право на пенсия за застрахователен стаж и възраст при навършване на 67-годишна възраст за дамите и мъжете, в случай че имат минимум 15 години автентичен застрахователен стаж, като при тази опция за пенсиониране няма смяна в изискванията по отношение на 2023 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР