Сега, след като най-после сме на етап, на който сградата

...
Сега, след като най-после сме на етап, на който сградата
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Да се ускори закупуването на апаратура и оборудване за новата болница в Ямбол

„ Сега, откакто най-сетне сме на стадий, на който постройката на новата болница „ Св. Пантелеймон “ в Ямбол към този момент е подготвена, би трябвало да ускорим работата по закупуване на апаратурата и оборудването. Защото има прочут риск, в случай че се продължи с отлаганията, да се окаже, че в един миг ще би трябвало да се прави ремонт на ремонта. “

Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин от парламентарната естрада.

Отчитайки множеството забавяния по самия план и отбелязвайки, че болничното заведение е могла да бъде подготвена още през лятото на предходната година, той насочи апел към Министерството на здравеопазването, Министерството на финансите, всички виновни лица и управлението на болничното заведение да ускорят своята работата. Той акцентира, че те имат цялостна политическа поддръжка, както от опозицията, по този начин и от ръководещите.

„ Да напомня, че първото изявление на водача на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков в Народното събрание беше за ямболската болница. Нееднократно Бойко Борисов е обещавал и отпускал преди години средства. Българска социалистическа партия сме работили в предходното постоянно държавно управление доста по този въпрос. Така че в действителност да вземем да си довършим нещата “, прикани Вигенин.

Социалистът изрази обаче терзание, че в бюджета за идната година категорично нужните средства на никое място не са планувани. „ Затова е и нашето предложение – несъмнено има и други способи на финансиране, само че когато нещо е значимо и е приоритет, то би трябвало да си откри мястото в бюджета и да е записано “, уточни той.

В умозаключение Кристиан Вигенин моли за поддръжка за направеното от Българска социалистическа партия предложение, като акцентира, че то се базира на действителни данни и изследвания от страна на управлението на болничното заведение за нужните суми, тъй че най-сетне да се завърши тази сага.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР