Сега ще има демокрация, а не желязната кубинка, както беше

...
Сега ще има демокрация, а не желязната кубинка, както беше
Коментари Харесай

СЕМ скара депутатите, искат демокрация, не желязна кубинка

Сега ще има народна власт, а не желязната кубинка, както беше преди. Това съобщи социалистът Александър Симов по време на дебатите за условията за избор на членове на Съвета за електронни медии.

Съпартиецът му Иван Ченчев се обърна към ГЕРБ, обвинявайки ги, че по тяхно време е имало тишина в ефира. Той засяга абсурда в БНР, когато на 12 септември 2019 година бе пенсиониран шефа на стратегия „ Хоризонт " Ивайло Савов. Часове по-късно стана ясно, че е лишен ресора на един от водещите правосъдни кореспонденти в България - Силвия Великова.

На идващия ден - 13 септември, за пет часа невиждано бе спряна програмата на публичното радио. Първото пояснение на управлението бе, че сериозен механически проблем е провокирал тишината в ефира на БНР, само че по-късно стана ясно, че подобен не имало. Последва санкция на радиото за 27 000 лв. от Съвет за електронни медии.

На 2 октомври Съвет за електронни медии наложи две санкции за общо 27 000 лв. на БНР.

На 17 октомври медийният регулатор единомислещо освободи Светослав Костов от шефското място.

Опозицията прикани да не се протяга ръка на Българска национална телевизия. От Политическа партия дадоха обещание смяна поради митингите пред прозорците на Българска национална телевизия. Мирослава Петрова уточни леещата се дезинформация за пандемията от ефира, за описите с посетители, които не трябва да се канят в ефира. Има потребност от напълно нов закон за публичните медии, сподели още веднъж Александър Симов. Първата стъпка била нови членове на Съвет за електронни медии.

Тома Биков от ГЕРБ уточни, че отрасловата комисия в Народно събрание не се е занимавала от месеци с медиите. Денят стартира прелестно, по този начин съгласно него очевидно трябвало да стартират новините за Политическа партия.

Биков подлага на критика, че нямало по какъв начин медиите да пишат положителни неща за ръководещите като гледали публицистите по какъв начин се държат.

Трудно върви диалогът, регистрира в хода на полемиката Тома Биков. Бездействате и не знаете какво да вършиме, акцентира той на финала на полемиката.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР