Сега Корнелия Нинова е в незавидна ситуация – вече не

...
Сега Корнелия Нинова е в незавидна ситуация – вече не
Коментари Харесай

Доц. Петър Чолаков: Нинова е в незавидна ситуация – връща се на "Позитано", където не я чакат с хляб и сол

" Сега Корнелия Нинова е в нежелана обстановка – към този момент не е във властта, връща се на " Позитано ", където не я чакат с самун и сол. В такава обстановка хитрият политик намира изкупителна жертва, върху която да се концентрират отрицателните страсти ", разяснява пред БНР доцент Петър Чолаков от Института по социология и философия на Българска академия на науките.

" Корнелия Нинова трансферира ядовете от болната глава на хубавичко, пробва се да отклони вниманието на партията от себе си и от проблемите, което тя би трябвало да е отчела като водач на Българска социалистическа партия, и ги трансферира върху тези три персони ", счита Чолаков по отношение на предстоящото разглеждане на тематиката за членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия, които заеха министерски постове.

" Драмата на Българска социалистическа партия не може да бъде драма на Корнелия Нинова. Ако до такава степен се сведат нещата, доста тъпо за тази партия ", акцентира социологът.

" В интерес на президента Радев е служебният кабинет да се оправи с рецесията и той има тъкмо такава цел – да направи всичко допустимо да извади страната от рецесията ", означи той.

" От друга страна не би трябвало да се всява суматоха. Върви някаква такава нишка. Не би трябвало да се стресират хората в допълнение ".

Според него геополитически завой няма да има, само че президентът е дал сигнали " да се стреля във всички направления " – да не се нарушава " дружбата с Брюксел и НАТО ", само че да има и известно стопляне на връзките с Русия.

" Много е мъчно да се каже дали общо явяване на изборите сред Политическа партия и Демократична България ще докара до по-голям резултат, " или ще се прострелят в краката ", сподели доцент Чолаков.

Той не чака Политическа партия и Демократична България да дадат предизборна поръчка, че ще се прегърнат с ГЕРБ, на този стадий няма да има стопляне на връзките с ГЕРБ, само че в случай че след изборите има засилено посланичество на радикални обединения, то тогава могат да се търсят други решения.

" Много ще бъде забавна политиката в областта на енергетиката на служебното държавно управление, тъй като Движение за права и свободи има много ползи в тази сфера ", уточни още Петър Чолаков.

" Ако има стопляне на връзките с " Газпром ", да не се окаже, че в действителност в Движение за права и свободи са доста удовлетворени от това " - пита той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР