Сега, когато военният кораб Москва потъна, сценарият на Русия да

...
Сега, когато военният кораб Москва потъна, сценарият на Русия да
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: Сценарият на Русия да направи десант към Одеса може да бъде зачеркнат

Сега, когато военният транспортен съд " Москва " потъна, сюжетът на Русия да направи десант към Одеса, към този момент може да бъде зачеркнат. Това съобщи в ефира на Нова телевизия някогашният министър на защитата проф. Тодор Тагарев.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4213
" Още в сряда Украйна заяви, че военният транспортен съд " Москва " е бил ударен с противокорабни ракети " Нептун ". Информацията от страна на Русия пристигна много по-късно и тя беше отречена. Това ме кара да мисля, че той в действителност е ударен с украинска ракета ", съобщи Тагарев.

Той изясни, че това е най-големия транспортен съд на Русия. „ Той играе ролята и на команден пункт. Той осъществя противовъздушната и противоракетна защита. Твърди се даже, че може да носи и нуклеарно оръжие “, добави Тагарев.

Относно евакуацията на българските моряци от Украйна, някогашният министър на защитата сподели, че сигурно страната не е престанала да търси решение на този проблем. „ Ще мине време и ще разберем истината. Може би когато моряците се върнат в България ще разберем какво е станало “, добави той.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР