Сега, когато Tesla най-накрая успя да изпълни целта си да

...
Сега, когато Tesla най-накрая успя да изпълни целта си да
Коментари Харесай

Tesla с нова производствена цел – 10 000 Model 3 на седмица

Сега, когато Tesla най-сетне съумя да извърши задачата си да конструира над 5000 автомобила Model 3 за седмица, на хоризонта се появява идващото индустриално равнище, за което обаче е нужно съществено да форсира темповете на работа. В отчета за финансовото положение на компанията за второто тримесечие на годината производителят на електрически автомобили алармира, че възнамерява да усили производството до 10 000 единици на седмица в границите на 2019 година Според представители на Tesla по-голямата част от индустриалните линии ще бъдат подготвени за този размер до края на 2018 година, само че въпреки всичко ще има “определени места”, които би трябвало да бъдат в допълнение усъвършенствани.



От Tesla към този момент обрисуваха проектите си да доближат 6 000 единици седмично до края на август, като подчертаваха, че главната задача е подобряването на актуалните индустриални линии, а не построяването на нови. Според Илон Мъск това би трябвало да докара до понижаване на разноските. Трябва да се има поради също по този начин, че в границите на второто тримесечие Tesla направи 53 339 електрическия автомобил и достави 40 768 от тях, от които 18 449 бяха Model 3.

Компанията обаче несъмнено се нуждае от спомагателната продукция. Макар да усили приходите си от продажби на коли през годината, като понижи приключването на средства, Tesla към момента е надалеч от представянето, което чакат вложителите. Компанията на Илон Мъск регистрира чиста загуба от 742,7 млн. $ (401,4 млн. $ година по-рано), а главният й финансов ресурс спадна от близо 3,4 милиарда $ в края на 2017 година до 2,2 милиарда $ през днешния ден. Съкращенията и други ограничения за понижаване на разноските ще забавят тези загуби, само че няма да ги преустановят. Единственият път пред компанията е да успее да доближи задоволително огромен размер създадени електрическия автомобил Model 3. Производствената цел “5 000 единици на седмица” трябваше да бъде повратна точка, само че няма по какъв начин да разберем дали в действителност се е оказала такава, до момента в който през есента не излезе доклада за третото тримесечие на годината.

По-високата продуктивност също е от жизненоважно значение, с цел да може да компанията да извърши друга своя цел, която си сложи с конструирането на Model 3 - относително наличен електрически автомобил. Към момента Tesla едва ли ще съумеят да доближат изначално заложената цена от 35 000 $, без това да докара до още по-големи загуби. Въпреки това, компанията на Мъск е в доста по-добра позиция да реализира задачите си, в сравнение с беше единствено преди няколко месеца, само че, в случай че желае да извърши всички поръчки и да сложи конкуренцията под напън, ще би трябвало неизбежно да забърза темповете на развиване.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР