Сега е много ясен моментът, в който темата за конституционната

...
Сега е много ясен моментът, в който темата за конституционната
Коментари Харесай

Никола Минчев: Доколкото зависи от ПП-ДБ, първият мандат няма да мине

" Сега е доста явен моментът, в който тематиката за конституционната промяна идва на дневен ред - в частта за промяна на правосъдната власт. Видяхме недъзите на метода, по който действа българската прокуратура. Как внезапно заварката сред част от политическата класа и управлението на прокуратурата се унищожи и мина от нездрава симбиоза към различен циничен модел - прокуратурата да се намесва директно и непозволено в политическия живот ", сподели пред БНР зам.-председателят на Народното събрание от ПП-ДБ Никола Минчев.

И дефинира като голям прогрес това, че партиите не подминават тематиката за конституционните промени, което може да бъде основа за диалози.

" Важен аспект от конституционните промени е методът на структуриране и попълване на състава на Висшия правосъден съвет. В момента той действа с две колегии - съдийска и прокурорска, които имат обща шапка. Нашата цел е двете колегии да се отделят в два обособени органа и да нямат общ Пленум. В сегашния модел значима част от въпросите се дефинират от Пленума, а това не дава най-хубавия резултат. Реформата ще засегне и фигурата на основния прокурор ".

Минчев уточни, че все още от ПП-ДБ не разясняват съответни промени в кабинета " Денков ", само че даже да се стигне до такива, то няма да бъдат самоцелни.

" Липсващи гласове за ГЕРБ-СДС няма по какъв начин да дойдат от ПП-ДБ. Доколкото зависи от ПП-ДБ, първият мандат няма да мине ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР