Сега бе удобният момент САЩ да каже какво мисли, без

...
Сега бе удобният момент САЩ да каже какво мисли, без
Коментари Харесай

Христо Грозев: САЩ избра удобен момент да представи натрупаните доказателства

Сега бе комфортният миг Съединени американски щати да каже какво мисли, без да наподобява като изменничество към партньорска страна. Така разяснява случая със глобените по закона „ Магнитски “ Христо Грозев, който е част от екипа на проверяващия уебсайт „ Белингет ".

„ Това е подобаващото време, тъй като има временен миг със служебно държавно управление, когато от една страна може да се посочат доказателствата и упреците, които Щатите са натрупали през годините, а въпреки това да не прозвучи като „ плесница “ по държавно управление на партньорска страна “, добави той.

Според него за доста от наблюдаващите е било потрес, че за България е отредено място в най-големия санкционен лист по закона „ Магнитски “.

„ Някои търсят сигнал за внимание към България и българската структурна корупция, а други считат, че това е подбудено от опцията точно в този миг да се наложат наказания на една страна, която е партньорка в НАТО, само че в това време е просмукана от структурна корупция “, изясни Грозев.

По думите му това е новото насочване на администрацията на Байдън, за която не е задоволително да се извърши проект най-малко, а точно да се работи по тъкмо изброени предпочитани задания за битка с съответни врагове на демокрацията, а да има цялостна битка с корупцията.

„ Американците остават недоволни от това, че Европейски Съюз не дава такива сигнали и съответно със глобите, които излязоха предходната седмица, виждаме, че Съюзът остава надалеч обратно в готовността си да разгласи свои сътрудници, в тази ситуация държавното управление на ГЕРБ, както и Движение за права и свободи за даже отчасти отговорни за корупцията в България “, съобщи Грозев.

Разследващият публицист чака задълбочаване на кръговете към глобените, в сравнение с бързо изброяване на нови цели в България.

„ Има и други страни в Източна Европа, в които също има корупция и може би те са идващите “, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР