“Седях в самолет с него, гледах го как преглежда документи

...
“Седях в самолет с него, гледах го как преглежда документи
Коментари Харесай

Тръмп често хвърлял секретни документи, късал други, а някои прибирал в джоба си

“Седях в аероплан с него, гледах го по какъв начин преглежда документи - изхвърля някои, къса други, а някои поставя в джоба си”, описа пред CNN някогашната говорителка на Белия дом Стефани Гришам по адрес на Доналд Тръмп. По думите ѝ експрезидентът на Съединени американски щати “не е боравил вярно с класифицирани документи”, до момента в който бил на поста.

Гришам напусна администрацията след щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година

В деня на обиска стана ясно още, че някогашният президент на Съединени американски щати хвърлял в тоалетната на Белия дом скъсани държавни документи. Репортерката на “Ню Йорк таймс” Маги Хаберман разполага със фотоси на изхвърлените документи. Въпреки че Тръмп отхвърля, на изображенията се виждат части хартия с неговия присъщ почерк в две тоалетни чинии.

“Някои от помощниците на Тръмп били наясно с този табиет, който той е практикувал многократно”, споделя Хаберман пред уеб страницата Аксиос, разгласил уличаващите фотоси. “Това беше продължение на навика на Тръмп да къса документи, които се предполагаше, че би трябвало да бъдат непокътнати.” Невъзможно е да се дефинира защо тъкмо са се отнасяли те. Но името “Стефаник”, което явно е отпратка към членката на Камарата на представителите Елиз Стефаник, е четливо на един пай хартия.

Коментарите ѝ идват часове откакто сътрудници на ФБР претърсиха имението на Тръмп в Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида, като част от следствие на обвиняванията, че той изнесъл секретни документи от Белия дом.

Самият Тръмп заяви, че резиденцията му “е под блокада, нападната и окупирана от огромна група сътрудници на ФБР”. По това време Тръмп не бил в имението си, а в своя голф клуб в Бедминстър, Ню Джърси. В изказване някогашният държавен глава съобщи, че даже персоналният му сейф бил отворен и сподели, че дейностите на ФБР не били нито нужни, нито уместни, защото им било оказвано цялостно подпомагане.

Обискът на дома на някогашен държавен глава се прави оценка като невиждана и дръзка постъпка от страна на правосъдното министерство
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР