Седмото издание от поредицата предлага нови случаи, описващи българското

...
Седмото издание от поредицата  предлага нови случаи, описващи българското
Коментари Харесай

Из българското държавно творчество в крадливото разхищение

" Седмото издание от поредицата " " предлага нови случаи, описващи българското държавно творчество в крадливото разхищаване на ресурсите на българските жители ".

Така икономистът и народен представител Георги Ганев анонсира в написания от него увод следващото издание на сборника с журналистически материали, описващи година по година някои от най-ембелатичните (и проблематични) случаи на харчовете на властта. " Черната книга " е план на Фондация за свободата " Фридрих Науман ", а тази година (по Ганев) акцентът е, че " диапазонът от комфортни извинения, благозвучни оправдания и съответни практики по крадене на парите на жителите се усилва с годините, като най-фрапантният случай е основаване на напълно паралелна действителност, нямаща нищо общо с никаква реалност от този свят ".

При подбора на оповестените в седмото издание материали " продължава и тъжната традиция определените за излагане в книгата материали всяка година да се избират сред неприятно доста претенденти ". А един от новите акценти е какъв брой бързо краденето се настрои към действителностите на световна пандемия, показва още той.

В изданието, налично и в интернет, и като книжно тяло - гратис, са оповестени 17 материала - от комфортната (за някои) " промяна " в държавните предприятия, през " черната дупка " Държавна консолидационна компания (ДКК), поръчките за на кабинета " Борисов " на Коронавирус маските - какъв брой са годни за приложимост и кой е платил за тях, по какъв начин задлъжняват лечебните заведения, за завладяването на ловните стопанства от частни субекти и мн.др.

Сред създателите на материалите са известни публицисти като Лилия Цачева, Десислава Николова, Росен Босев, Георги Ангелов, Мариан Николов, Красен Николов, Спас Спасов, Миролюба Бенатова и мн. други

" Българската страна е неприятен собственик. В изложените в " Черната книга " на държавното разхищаване за 2021 проблеми става изцяло ясно, че българската страна се оправя извънредно зле с държавните предприятия, язовири, почивни бази и пристанищна инфраструктура, с българското здраве, с българския и европейския обществен запас, с българския спорт, бряг, дивеч ", обобщава в послеписа Георги Ганев.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР