Седмокласниците са писали на последната задача по разказа “Изборът на

...
Седмокласниците са писали на последната задача по разказа “Изборът на
Коментари Харесай

Седмокласниците писаха по разказа "Изборът" на Кристин Димитрова

Седмокласниците са писали на последната задача по описа “Изборът ” на Кристин Димитрова. Над 59 хиляди седмокласници се явиха на Националното външно оценяване по български език и литература през днешния ден. Те пишат по Вариант 1, който беше изтеглен в МОН тази заран.

Точно в 8:30 часа учениците влязоха в учебните заведения. Седмокласниците бяха уверени, че са добре готови и макар терзанието ще се оправят.

Елена Петрова, възпитаник: " Цяла година вървях на уроци и мисля, че съм в действителност готова. Цяла година решавах задания у дома и пробни изпити върших. "

- Втората част желая да е от безпристрастен повествовател тъй като, когато е от безпристрастен преразказваш целия преразказ, а когато е от името на воин би трябвало да прескачаш и забравяш някой елементи.

Михаил Михайлов, възпитаник: " Мен ме тормози най-вече да не се изложа и да изкарам високи резултати, с цел да мога да развеселявам родителите ми. "

По Вариант 1 ще пишат седмокласниците на НВО по български език и литература
Родителите също имаха своите терзания:

Ивета Михайлова: " Подготовката беше най-трудната част, защото трябваше да се приготвяме у дома, самостоятелно или с курсове. "

- Не би трябвало да се тормозят, каквото създадат такова. Ще се оправят децата.

Учителите бяха оптимисти.

Веселин Стефанов, зам.-директор на 51 СУ " Елисавета Багряна ": " Учениците са много готови, извършени са пробни матури в нашето учебно заведение.Разбира се,че има напрежение,стресова обстановка, както за родителите по този начин и за учениците, само че считам,че ще се показват доста добре. "

Първата част на изпита за първа година е по-дълъг с 15 минути.

Асен Александров, шеф на 51 СУ " Елисавета Багряна ": " Това е 20% повече време, ще могат да мислят по-спокойно и мисля,че това ще е в помощ за тях. "

За първи път седмокласниците ще могат да се явят на НВО и на спомагателна дата при положение, че са заболели или имат друга уважителна причина.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР