Седмокласници и десетокласници подобряват резултатите си на националното външно оценяване

...
Седмокласници и десетокласници подобряват резултатите си на националното външно оценяване
Коментари Харесай

Одата „Опълченците на Шипка“ затруднила най-много седмокласниците на изпита по БЕЛ

Седмокласници и десетокласници усъвършенстват резултатите си на националното външно оценяване по български език и литература тази година /БЕЛ/, оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката /МОН/.

Средният резултат за учениците от VII клас е 55,04 точки , като 13 от положилите изпит са постигнали оптимален бал от 100 точки ; 15 от тях имат 99,5 точки, а 34 възпитаници са постигнали 99 точки.

По български език и литература седмокласниците се оправят сполучливо със дилемите с избираем отговор . Повече от 3000 възпитаници са получили оптимални или доста близо до оптималния брой точки от работата си върху тези задания. Умеят да намират и извличат информация от текст. Над 75% от седмокласниците не се затрудняват при определянето на синоними и антоними . Две от дилемите с избираем отговор са затруднили учениците: установяване типа на използвано в изречение местоимение и определянето на типа на изречение по състав .

При дилемите със свободен отговор най-трудна се е оказала 25-та задача . През тази година учениците трябваше да разтълкуват внушенията на стихове от одата „ Опълченците на Шипка “ – близо 2/3 от седмокласниците са се затруднили да разтълкуват смисъла на посочените стихове.

През тази година седмокласниците работиха върху описа „ Ева, която пораства и се смалява “ и по-голямата част от седмокласниците са се справили с преразказа, като междинният брой точки на 26. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР