Седмици на тежки въздушни бомбардировки и сухопътна инвазия унищожиха огромни

...
Седмици на тежки въздушни бомбардировки и сухопътна инвазия унищожиха огромни
Коментари Харесай

Посредниците се стремят да удължат примирието в Газа в последния му ден, като е планирана още една размяна на заложници

Седмици на тежки въздушни бомбардировки и сухопътна инвазия унищожиха големи елементи от Северна Газа и убиха хиляди палестинци. Но наподобява, че е имало дребен резултат върху ръководството на Хамас, което се потвърждава от способността му да води комплицирани договаряния, да постанова преустановяване на огъня измежду други въоръжени групировки и да провежда гладкото освобождение на заложници.

Лидерът на Хамас в Газа Йехя Синвар и други командири евентуално са се преместили на юг, дружно със стотици хиляди разселени палестинци, които са се натъпкали в претъпкани приюти.

Едно израелско сухопътно навлизане на юг може в последна сметка да открие водачите на Хамас и да унищожи останалата част от въоръжената му инфраструктура, в това число километри (мили) тунели, само че на цената на палестинските животи и опустошения, които Съединени американски щати Щатите, главният съдружник на Израел, наподобява не желаят да понасят.

Администрацията на Байдън сподели на Израел, че в случай че възобнови офанзивата, би трябвало да работи с доста по-голяма пре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР