Седмица на българо-македонските отношения в Европейския парламент“, така евродепутатът Илхан

...
Седмица на българо-македонските отношения в Европейския парламент“, така евродепутатът Илхан
Коментари Харесай

Илхан Кючюк посрещна в ЕП посетителска група от България и Северна Македония

„ Седмица на българо-македонските връзки в Европейския парламент “, по този начин евродепутатът Илхан Кючюк дефинира миналата седмица пред гостите си от България и Северна Македония.  Днес в Екологичен потенциал водачът на европейските либерали посрещна посетителска група от двете страни, включваща възпитаници от България и Северна Македония.

Тридневната аудиенция на учениците е част от състезанието: „ Разкажи ми за България, разкажи ми за Македония ”. Автори на есетата са учениците от Основно учебно заведение (ОУ) " Исмаил Кемали " в община Чаир, Северна Македония, както и ученици на Средното учебно заведение (СУ) “Вела Благоева “ във Велико Търново.

В Екологичен потенциал Кючюк посрещна и кметовете на общините Белица, Радослав Ревански и Чаир, Висар Ганиу, Кърджали, доктор инж. Хасан Азис и Струмица, Костадин Костадинов, които бяха побратимени предходната година, по самодейност на евродепутата.

„ Нашето другарство, добруването и съдействието, което демонстрираме тук е доказателство, че могат да се случват и положителни неща сред двете страни. Ние политиците не трябва да гледаме в предишното, от него можем да вземем поучения. Но по-важно е да построяваме вярно бъдещето, страните си, стопанските системи си и добросъседските връзки.

След редица начинания, тази седмица се трансформира в седмицата на българо-македонските връзки в Европейския парламент. Съвместната галерия на създатели от двете страни, която представихме тук пред десетки посетители, през днешния ден, учениците, спечелили състезанието за есе, побратимените общини, всички тези положителни начинания са дребни стъпки в вярната посока. Това е пътят ни – дружно към едно по-добро общо бъдеще в Европейски Съюз. “, заяви Кючюк.

Евродепутатът благодари на шефовете на двете учебни заведения и на кметовете на побратимените общини, с които по думите му са трансформирали една концепция в прелестна самодейност и дълготрайно съдействие.

Според Кючюк България като част от Европейски Съюз към този момент 16г. има уговорката да дава своя принос с положителните образци на страните от Западните Балкани.

По време на визитата си в Брюксел гостите имаха опцията да се срещнат с работата на европейските институции и да посетят забележителностите на града.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР