Седмината алпинисти, които днес изписаха престъпление“ на английски език на

...
Седмината алпинисти, които днес изписаха престъпление“ на английски език на
Коментари Харесай

Отведоха в полицията алпинистите, които изписаха „престъпление“ на ТЕЦ-а

Седмината алпинисти, които през днешния ден изписаха „ закононарушение “ на британски език на една от кулите в Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ в Димитровград са отведени следобяд в районното ръководство на полицията, оповестиха за Haskovo.info от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

В полицията ще им бъдат снети пояснения и ще им бъдат формирани предупредителни протоколи. По случая ще бъде формирана кореспонденция, която ще бъде докладвана на прокуратурата, допълниха от ОДМВ – Хасково.

Както Haskovo.info писа, рано сутринта екоактивисти на „ Грийнпийс “ се качиха на кулата и започнаха да изписват „ CRIME “ на нея. Протестната акция е против замърсяването на въздуха в града. Участниците са от България, Полша, Чехия, Унгария, Австрия, Хърватия, Гърция и Румъния.

Haskovo.info напомня, че централата не работи от 4 октомври. От предприятието излязоха с позиция, че са били в развой на пуск на уреди за произвеждане на ток, който е спрян и са претърпели огромни загуби. От ТЕЦ-а се заканиха да съдят екоактивистите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР