Седмата в световната ранглиста на тенисистките Елена Рибакина записа 12-а

...
Седмата в световната ранглиста на тенисистките Елена Рибакина записа 12-а
Коментари Харесай

Елена Рибакина с 12-и пореден успех

Седмата в международната класация на тенисистките Елена Рибакина записа 12-а поредна победа и се класира на полуфиналите на WTA 1000 шампионата в Маями.

Представителката на Казахстан, който е №10 в схемата, завоюва елементарно с 6:3, 6:0 против 25-ата сложена Мартина Травизан от Италия за 72 минути.

След като позволи пробив за 4:3 в първия сет, етническата рускиня взе оставащите осем гейма в мача. Рибакина наниза 10 аса в срещата.

Така 23-годишната шампионка от Уимбълдън е единствено на две победи от така наречен „ Слънчев дубъл “ – купите в Индиън Уелс и Маями, което е правено единствено от четири дами досега.

„ Не чувствам никакво напрежение от опцията за дубъл. Знам че това е доста мъчно достижение и малко на брой са го правили. Концентрирам се единствено върху идната си среща. Би било отлично да направя дубъл, само че това е към момента надалеч “, разяснява Рибакина след срещата.

Следващата ѝ съперничка е американката Джесика Пегула. Третата сложена надви над Анастасия Потапова от Русия след поврат с 4:6, 6:3, 7:6(2), като отрази два мачбола в десетия гейм на третата част.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР