Седмата поредна буря в Калифорния от Рождество досега донесе нови

...
Седмата поредна буря в Калифорния от Рождество досега донесе нови
Коментари Харесай

Рекордни валежи в Калифорния, задава се още по-мощна буря - Свят

Седмата поредна стихия в Калифорния от Рождество до момента донесе нови превалявания над американския щат, потърпевш тежко от досегашните наводнения, съпроводени с жертви, прекъсване на тока и евакуации на градове, съобщи Ройтерс. Прогнозите са в края на седмицата щатът да бъде връхлетян и от осма поредна стихия.

Десетки пътища са непроходими поради кални свлачища и сняг. Транспортните управляващи в щата през вчерашния ден насочиха неотстъпчив апел към водачите да не излизат с колите си, до момента в който пътищата не бъдат разчистени.

Бурите, които в някои планински региони донесоха до 76 см дъжд, предизвикаха гибелта на най-малко 17 души от началото на годината, заяви губернаторът Гавин Нюсъм. Вчера беше открита нова жертва - 43-годишна жена, намерила гибелта си в автомобил, останал под вода. В Централна Калифорния е в ход и интервенция за издирването на петгодишно момче, отнесено от придошли води.

Силните пориви напразно повалиха електропроводи и оставиха без електричество над 55 000 битови и небитови консуматори, само че това беше много по-малко спрямо края на предходната седмица, когато броят им беше достигнал до близо половин милион.

Повечето от заповедите за евакуация в щата са анулирани, само че не и в градчето Планада, Централна Калифорния, което остава под вода.

В центъра на Сан Франциско бяха регистрирани 34,5 см дъжд от 26 декември до през вчерашния ден сутринта, а на интернационалното летище на Сан Франциско, както и в градовете Оукланд и Стоктън през същия интервал бяха регистрирани върхове, заяви Националната метеорологична работа. В Калифорния за същия интервал са регистрирани 22 см, което е над една трета от средногодишната му валежна норма. В огромни елементи от Централна Калифорния от 26 декември до момента са паднали превалявания, колкото половината валежна норма за годината.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР