Седейки до кристално чисто езеро в Баварските Алпи, група от

...
Седейки до кристално чисто езеро в Баварските Алпи, група от
Коментари Харесай

Европейците пият и пушат най-много, но живеят най-дълго

Седейки до кристално чисто езеро в Баварските Алпи, група от над 20 германци наподобява не е схванала посланията на здравните чиновници за здравословния метод на живот, споделя Bloomberg.

" Една бира дневно е здравословна. Дори докторът го удостоверява ", споделя Амели Ланд, отваряйки бутилка локално питие.

" Може да пушим, само че го вършим отговорно ", прибавя Ерик декор Вагенхоф, пушейки ръчно свита цигара.

Всъщност заплахите от тютюнопушенето са добре известни, а едно скорошно изследване откри, че алкохолът е обвързван с 2.8 млн. смъртни случая годишно.

Въпреки това, изявленията на празнуващите акцентират неочакван европейски абсурд: до момента в който районът води света във връзка с потреблението на алкохол и тютюн, той се радва на най-дългата дълготрайност на живота - 77.9 години, съгласно отчет на Световната здравна организация.

В отчета за 2018 година има доста положителни вести за благосъстоянието на континента. Европа е на път да понижи ранните смъртни случаи от сърдечно-съдови болести, рак, диабет и хронични респираторни болести с 1.5% годишно до 2020 година

Разликите във значимите здравни критерии - детската смъртност, записването в началното учебно заведение и безработицата - последователно приближават най-здравословните и нездравословни места в района, съгласно отчета.

Всичко това оказа помощ на Европа да изпревари останалите 5 световни района във връзка с дълголетието. Западния Тихоокеански район се подрежда на второ място с дълготрайност на живота от 76.9 години, следван от Северна Америка със 76.8, Югоизточна Азия - 69.5, Източното Средиземноморие - 69.1 и Африка - 61.2 години. Средната международна дълготрайност на живота е 72 години.

Въпреки водещата позиция на Европа по дългоденствие, жителите й би трябвало въпреки всичко да вземат под внимание предизвестията за пушенето, пиенето и други държания, сподели Жужана Якаб, районен шеф на организацията.

" Рисковите фактори, свързани с метода на живот, провокират безпокойствие, защото могат да забавят или даже да извърнат огромните изгоди от продължителността на живота, в случай че не бъдат обуздани ", сподели тя в изказване.

Смесени данни

Сред аргументите за безпокойствие са равнищата на консумация на алкохол, които са най-високи в света, като някои региони доближават приблизително 15 литра чист алкохол на човек, употребяван годишно.

Почти 1/3 от хората на възраст над 15 години са пушачи. Почти всяка страна в района вижда възходящи равнища на затлъстяване, като за към 59% от общото население се смята, че е с наднормено тегло.

Въпреки че е реализиран прогрес в изравняването на изискванията за здравословен метод на живот (регионът, избран от СЗО, включва страни от Испания до Русия и от Исландия до Узбекистан), към момента има " обилни разлики " в критерии като имунизации в детска възраст, както и цялостна задоволеност от живота.

Тази смесена кошница от здравни вести не изненадва локалните поданици в Мюнхен, които се любуват на слънчево, топло септемврийско време. Млади и възрастни поданици от всички краища на града се стичат в откритите бирени градини, където другарски си бърборят, а във въздуха се носи звън от тостове с бирени халби и цигарен пушек.

В Европа бирата си остава на респект

Дитмар Шефер седи на нормалната си маса в фамозния градски открит пазар Viktualienmarkt, пиейки половин литър локална бира. Около него бяха продавачи на органични сокове и плодове, дружно с други, продаващи братурст, шницели и великански брецели.

70-годишният пенсионер с неспокойствие чака обичайния Октоберфест, който стартира на 22 септември. С лека носталгия той си спомня деня през 1981 година, когато изпива 14 еднолитрови чаши Lowenbrau.

" Тогава вървях на всичките 16 дни на фестивала. Сега, заради финансовите действителности, ще отида единствено на 14 ", споделя той с усмивка.

" За мен бирата е част от положителния живот. И човек би трябвало да живее всеки ден като че ли му е финален ", споделя Шефер, поглеждайки през цялостните маси за пикник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР