Седемнадесетгодишният Мак Ръдърфорд от Белгия стана първият човек, направил околосветско

...
Седемнадесетгодишният Мак Ръдърфорд от Белгия стана първият човек, направил околосветско
Коментари Харесай

Запознайте се с Мак Ръдърфорд - първият най-млад човек, обиколил сам света

Седемнадесетгодишният Мак Ръдърфорд от Белгия стана първият човек, направил околосветско странствуване, управлявайки самичък ултралек аероплан.

Младият водач кацна на летище " София Запад " край радомирското село Жедна през вчерашния ден малко преди 17.00 ч. и получи два документа за реализирани върхове на Гинес – за най-млад човек, обиколил света самичък, и за най-млад човек, обиколил света с ултралек аероплан. 
                             

" Постигнах задачата си ", бяха първите думи на смелото момче, откакто мина през 30 страни на пет континента и стъпи на българска земя. Пред медиите той показа насладата от достижението си, само че и тъгата си от това, че вълнуващото му странствуване е завършило.

Ръдърфорд означи, че триумфа си дължи на първо място на сестра си – неговото огромно ентусиазъм и тласък. " Идеята е нейна и аз я последвам. Между нас не може да има съревнование ", акцентира момчето.
                             

23 март е денят, в който Мак сложи началото на околосветското си премеждие. Тогава той отлетя от летище " София Запад " и се завърна още веднъж тук на 24 август.

Мечтата си младият белгийски летец осъществя с помощта на спонсорството от страна на българската компания ICDSoft за реализиране на пътешествието му. Затова на самолета на Мак е брандирано българското знаме, а с слагането на този връх водачът реализира още една цел – потвърди, че младежите имат място във върховите достижения на света, както и да им вдъхне кураж и религия по пътя към фантазиите им. 
                             

По време на петмесечното си пътешестване Мак се изправя пред редица провокации и компликации, които съумява да преодолее със силата на познанията, уменията и характера си. Сред тях са няколкочасов полет над Тихия океан, пясъчни стихии, проблеми с геополитическата конюнктура и мн. други

Младежът е с английски генезис и белгийско поданство, а любовта му към пилотирането се ражда още когато е на тригодишна възраст. 

Лиценз за ръководство на ултралек аероплан той получава през септември 2020 година, което по това време го прави най-младия водач в света - на възраст от 15 години и два месеца. Мак е летял стотици часове с татко си, който е професионален водач, като полетите са включвали две трансатлантически прекосявания.

На летището в София младият Ръдърфорд бе посрещнат от родителите си и по-голямата си сестра –, която още веднъж благодарение на ICDSoft през януари тази година усъвършенства международния връх за най-млада жена, обиколила света сама, както и за най-млад човек, обиколил света с ултралек аероплан – връх, който към този момент е усъвършенстван от личния ѝ брат, с който Зара извънредно доста се гордее. 
                             

 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР