Седемнадесетгодишният белгийски пилот Мак Ръдърфорд, който направи околосветско пътешествие с

...
Седемнадесетгодишният белгийски пилот Мак Ръдърфорд, който направи околосветско пътешествие с
Коментари Харесай

Мак Ръдърфорд кацна в България и постави рекорд за най-младия човек, обиколил сам света

Седемнадесетгодишният белгийски водач Мак Ръдърфорд, който направи околосветско странствуване с ултралек аероплан, кацна на летище " София Запад " край радомирското село Жедна две минути преди 17:00 ч. Мак съумя да усъвършенства два международни върха - за най-млад човек, обиколил света самичък, и за най-млад човек, обиколил света с ултралек аероплан.
 Българска телеграфна агенция
" Постигнах задачата си ", бяха първите му думи на българска земя.  Той показа че е доста благополучен от претърпяното и в същото време е печален, тъй като е завършило.  Мак призна, че е въодушевен от сестра си и по тази причина сред тях няма съревнование. " Идеята е нейна и аз я последвам. "
Юношата получи два документа за реализирани върхове на Гинес.

Пътуването на Мак стартира на 23 март от летище „ София Запад “ и приключи още веднъж тук през днешния ден. Причината белгийският летец да започва и финишира в България, е спонсорството от страна на българската компания ICDSoft за реализиране на пътешествието му. На самолета на Мак е брандирано българското знаме. С слагането на този връх водачът реализира още една цел - сподели, че младежите имат място във върховите достижения на света.
 Българска телеграфна агенция
Мак е по-малкият брат на Зара Ръдърфорд, която още веднъж благодарение на ICDSoft през януари тази година усъвършенства международния връх за най-млада жена, обиколила света сама, както и за най-млад човек, обиколил света с ултралек аероплан - връх, който към този момент е усъвършенстван от личния ѝ брат.
На летището Мак бе посрещнат от родителите си и сестра си.
 Българска телеграфна агенция
Петмесечното пътешестване на Мак е голямо предизвикателство, обвързвано с голям брой компликации, които той е съумял да преодолее - няколкочасов полет над Тихия океан, пясъчни стихии, проблеми с геополитическата конюнктура и други Той е минал през 30 страни на пет континента.
 Българска телеграфна агенция
От тригодишна възраст Мак Ръдърфорд желае да стане водач. Той е с английски генезис и белгийско поданство. Получил е лиценз през септември 2020 година, което по това време го прави най-младия водач в света - на възраст от 15 години и два месеца. Мак е летял стотици часове с татко си, който е професионален водач, като полетите са включвали две трансатлантически прекосявания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР