Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се поздрави

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се поздрави
Коментари Харесай

Люис Хамилтън най-бърз в първата тренировката в Абу Даби

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън се поздрави с най-хубаво време в първата свободна подготовка преди надпреварата за Голямата премия на Абу Даби, финален кръг за сезон 2022.

Британецът, който кара за Мерцедес, завъртя най-бърза обиколка на пистата " Яс Марина " за 1:26.633 минути. Втори остана съотборникът и съотечественик на Хамилтън Джордж Ръсел, който бе по-бавен единствено с 0.220 секунди.

Трето време в обедната сесия реализира водачът на Ферари Шарл Льоклер. Състезателят от Монако изостана с 0.255 секунди от резултата на Хамилтън.

Четвъртата и петата позиция в тренировката останаха за водачите на Ред Бул Серхио Перес (+0.334 секунди) и Лиъм Лоусън (+0.568 секунди). Австралиецът Лоусън, който зае мястото на осигурилия си предварително втора международна купа Макс Верстапен, бе един от петимата водачи от Формула 2, които взеха присъединяване в днешната подготовка.

Четирикратният международен първенец Себастиан Фетел, който в неделя поставя завършек на кариерата си, приключи шести в тренировката. Германецът, който кара за Астън Мартин, остана на 0.635 секунди от достижението на Хамилтън.

От 15:00 часа през днешния ден е втората свободна подготовка преди Гран при на Абу Даби.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР