Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън също се

...
Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън също се
Коментари Харесай

Хамилтън: Ако наказанията ще са леки по-добре да няма таван на бюджетите

Седемкратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън също се включи в полемиките по отношение на нарушаването на финансовите правила от страна на Ред Бул в границите на сезон 2021. В момента „ Биковете “ водят договаряния с ФИА по отношение на надхвърлянето на бюджета от 145 милиона $, с който отборите разполага в границите на миналогодишната акция.
 Ред Бул договаря с ФИА за нарушаването на тавана на бюджетите Ред Бул договаря с ФИА за нарушаването на тавана на бюджетите
Същевременно Хамилтън стана следващият глас от падока на Формула 1, който приканва за строго наказване за Ред Бул и водачите на отбора от Милтън Кийнс, което даже може да докара и до лишаване на купата на Макс Верстапен за предходната година и нейното вероятно връчване на Хамилтън. По думите на британеца в случай че в този момент ФИА не даде образец, че нарушителите на финансовите правила ще получават строги санкции, ще е по-добре таванът на бюджетите да бъде напълно отстранен.
 Верстапен: Лицемерните ни противници желаят да ни забавят Верстапен: Лицемерните ни противници желаят да ни забавят
„ Аз мисля, че спортът би трябвало да направи нещо по този въпрос. Иначе ще е прекомерно отпуснато и в случай че разпоредбите са такива, то тимовете просто ще стартират да ги нарушават с лекост. Ако те са похарчили няколко милиона повече и се разминат единствено с предизвестие няма да е хубаво за спорта. По-добре напряко да махнат тавана на бюджетите в случай че това се случи “, разяснява Хамилтън преди началото на уикенда за Гран При на Съединени американски щати.
 Бърни предвижда какво ще е наказването на Ред Бул Бърни предвижда какво ще е наказването на Ред Бул
Британецът не е единственият, който прикани ФИА да даде образец с Ред Бул. Подобни изявления имаше и от изпълнителния шеф на Макларън Зак Браун, както и от водача на Ферари Карлос Сайнц.
 Зак Браун: Нарушението на Ред Бул е машинация! Зак Браун: Нарушението на Ред Бул е машинация!
„ Смятам, че първо всички водачи и тимове желаят повече изясненост. Второ всички ние желаеме почтено отношение. Всички знаем каква разлика могат да създадат 1-2-3-4 милиона вложени в развиването на колите. Затова в предишното огромните тимове харчеха по 350 милиона годишно, а в този момент сме лимитирани под 150, с цел да държим всичко под надзор.

„ Просто се надявам в случай че има наказване то да е задоволително мощно, с цел да отнеме апетита от надвишаването на тавана в бъдеще. Таванът на бюджетите съществува с цел да се съблюдава. Искренно се надявам ФИА да вземе вярното решение и всеки да се преценява с ограничаването в бъдеще “, бяха думите на испанеца по време на вчерашната конференция в Остин.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР