Седемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън стана почетен гражданин

...
Седемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън стана почетен гражданин
Коментари Харесай

Люис Хамилтън стана почетен гражданин на Бразилия

Седемкратният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън стана почетен жител на Бразилия преди надпреварата за Гран при на страната.

Хамилтън получи званието в Националния конгрес в град Бразилия пред стотици почитатели.

Конгресмен Андре Фигейредо първи направи предлагането през предишния ноември след успеха на Люис Хамилтън в надпреварата за Голямата премия на Бразилия за трети път в кариерата му.

„ За мен е огромна чест да получа това звание. Сега към този момент мога да кажа, че съм един от вас. Обичам Бразилия, постоянно съм обичал тази страна “, съобщи прочувственият Хамилтън по време на церемонията.

Британският водач има доста бразилски почитатели, както поради уменията си, по този начин и поради възхищението си към трикратния първенец Айртон Сена, който почина в злополука през 1994 година.

„ Искам да отдам респект на моя воин Сена “, добави Хамилтън на събитието.

Говорителят на долната камара Артур Лира съобщи, че британецът е воин за всички бразилци и самият той е бразилец в сърцето си.

„ Примери за Бразилия като Сена и Хамилтън ни убеждават, че всеки един от нас може да преодолява трудностите и да печели надпревари в живота. Надявам се, че Люис Хамилтън ще се връща още веднъж в нашата страна, която към този момент е и негова “, разяснява Лира.

37-годишният Хамилтън към момента няма победа този сезон във Формула като заема пето място два кръга преди края на сезона.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР