Седемкратният носител на “Златната топка” Лионел Меси постъпи джентълменски към

...
Седемкратният носител на “Златната топка” Лионел Меси постъпи джентълменски към
Коментари Харесай

Меси с невероятен жест към Левандовски, призова да му дадат ...

Седемкратният притежател на “Златната топка” Лионел Меси постъпи кавалерски към своя най-сериозен съперник Роберт Левандовски. Футболните престижи по света смятат, че полският нападател е заслужавал да победи с премията през предходната година, само че тогава от “Франс Футбол” взеха решение да не я дават поради пандемията. Според Лео това е било неточност и той прикани уредниците въпреки всичко да връчат трофея на играча на Байерн (Мюнхен).

“За мен беше чест да се боря с теб - съобщи нападателят на Пари Сен Жермен под адрес на Лева. - Всички са съгласни, че през предходната година ти беше огромният победител. Смятам, че “Франс Футбол” са длъжни да ти връчат премията. Тя е твоя, ти си я заслужи и би трябвало да си я вземеш вкъщи”, разяснява аржентинецът.

Изборът на Меси и пренебрегването на Левандовски провокира остро неодобрение в обществото на Байерн. Бившият вратар и сегашен общоприет шеф на баварците Оливер Кан напълно недипломатично оспори избора на Лионел Меси за притежател на “Златната топка” на “Франс Футбол” за номер 1 през 2021 година. Втори, с закъснение от единствено 33 точки, остана голмайсторът на баварците Роберт Левандовски. “Поздравявам Меси, само че Роберт Левандовски заслужаваше “Златната топка”, още повече, че беше определен за нападател номер 1. През годината той показваше всеки ден изключителни игри. Но и без “Златна топка” Роберт от дълго време е покорил футболния Олимп. Нямам самообладание да видя какви още върхове ще усъвършенства с Байерн. Със сигурност и следващата година той ще е измежду кандидатите за наградата”, сподели Кан.

Бившият капитан на Байерн (Мюнхен) и Бундестима Лотар Матеус непосредствено се възмути от резултатите в анкетата на “Франс Футбол” за притежател на “Златната топка”. Призът завоюва за седми път в кариерата си Лионел Меси, който сега играе в Пари Сен Жермен. Втори, с закъснение от едвам 33 точки, се подреди полският бомбардир на баварците Роберт Левандовски.
“Честно казано, след по този начин направеният избор, мога да кажа, че към този момент не разбирам този свят. При цялото ми почитание към Меси и другите номинирани считам, че никой не заслужаваше повече “Златната топка” от Роберт. Миналата година той нямаше еднакъв, само че премия не беше връчена. Но даже и през актуалната той е по-добър. Подобри връх на Герд Мюлер, оглави ранглиста на голмайсторите във всички шампионати, взе участие на огромни шампионати на клубно и национално равнище.
Меси взе Копа Америка с Аржентина, само че в ПСЖ е много бледен. Бензема имаше отличен сезон, само че не завоюва нищо с Реал. Салах беше превъзходен, само че от началото на годината не помни да бележи. Жоржиньо завоюва два огромни трофея - Шампионската лига с Челси и Евро 2020 с Италия, само че не изпъкваше като Левандовски. Роналдо също не беше по този начин ослепителен и постоянен като Роберт. Затова не разбирам за какво не завоюва точно той”, споделя носителят на “Златната топка” за 1990 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР