Седемгодишният Сиян е дете с малък ръст, тъй като страда

...
Седемгодишният Сиян е дете с малък ръст, тъй като страда
Коментари Харесай

Малкият Сиян очаква да порасне с помощта на Българската Коледа

Седемгодишният Сиян е дете с дребен растеж, защото страда от генетичното заболяване ахондроплазия. Въпреки заболяването си той е усмихнато дете, първокласник в  общообразователно учебно заведение, където учи с готовност и има доста другари.

Майка му Даниела Тенчева споделя, че Сиян може да порасне и да стигне естествения за възрастта си растеж единствено с интервенция, при която се слагат специфични импланти. Интервенцията ще се извърши във варненската болница „ Св. Анна “ следващата година, откакто детето навърши 8 години.
Необходимата сума за слагането на фиксаторите на крачетата е 25 000 лева и е непостижима за фамилията, защото майката сама отглежда двете си деца. След интервенцията е нужна и рехабилитация в продължение на месеци, за които майката също няма средства.  

Това не е първата помощ от „ Българската Коледа “, за която кандидатства фамилията на Сиян. Преди това детето е получило финансова помощ в размер на 1000 лева от акцията за лекуване в барокамера, защото малчуганът не можел да приказва. След процедурите имаше огромен прогрес и Сиян към този момент изговаря някои думички, споделя още майката.

Когато детето стане на 14 години, му следва още една интервенция на кратака и друга на ръцете, с цел да доближи растеж от 160 см. Шансовете да порасне Сиян след интервенцията са доста огромни, има и други деца като него, които след интервенциите са пораснали до естествен растеж, изясни Даниела Тенчева.

7-годишният Сиян мечтае да кара колело, да стане футболист и да порасне. И въпреки че се опасява от интервенцията, ще се пребори за фантазиите си. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР