Седем зам.-председатели избра днес новият Общински съвет на Пловдив. Броят

...
Седем зам.-председатели избра днес новият Общински съвет на Пловдив. Броят
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Пловдив, Смолян и Пазарджик на 23.11.2023 г.

Седем зам.-председатели избра през днешния ден новият Общински съвет на Пловдив. Броят им е толкоз, колкото са и групите в локалния парламент. Номинацията на ГЕРБ е Радослава Ташкова, която към този момент има опит като консултант по време на кметуването на Иван Тотев. ПП-ДБ излъчиха Добромира Костова. Съветникът с огромен стаж Стефан Послийски от Вътрешна македонска революционна организация е зам.-председател от „ Съединени за Пловдив “. „ Браво, Пловдив “ издигат за поста един от някогашните ръководители на локалния парламент - Савина Петкова. „ Възраждане “ предложиха Елена Грозданова, Има Такъв Народ – Димитър Арнаудов и Българска социалистическа партия – екс депутата Илия Гатев. Всички препоръчани кандидатури бяха признати с единогласие от общинските съветници. Днес те гласоподаваха и съставите на непрекъснатите комисии, които са 11 на брой.

В началото на днешната сесия се заклеха и трима от новите общински съветници, които отсъстваха на предишното тържествено съвещание. Това са Александър Ракшиев от „ Продължаваме промяната - Демократична България “, Илия Гатев от „ Българска социалистическа партия за България “ и Веселин Маневски от ГЕРБ. Маневски влиза на мястото на назначения за зам.-кмет по „ Екология и опазване на здравето “ Иван Стоянов. Председателят Атанас Узунов разгласи в края на днешната едночасаова сесия, че идващото съвещание на пловдивския общински съвет ще е на 7 декември.

==========================================

Днес тестват системата BG-ALERT в областите Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково. Пробите за разпространяване на известия за предизвестие на популацията за изключителни обстановки и бедствия целят инспекция на действието на системата, както и хората да придобият визия за метода, по който наподобяват те в мобилните устройства, оповестяват от полицията. Получаването на известието ще е еднократно и съпроводено от характерен тон и осцилация, даже при задействан беззвучен режим. Съобщението, което ще получат клиентите и на трите мобилни оператори, е с избран надпис според от версията на операционната система на устройството. В действителна обстановка текстовете на известията ще демонстрират равнището на заплаха, в какво се показва тя, ще съдържат също и линк за достъп до уеб страницата www.bg-alert.bg, тъй че жителите да получат спомагателна информация. На 29 ноември ще се организира народен тест в цялата страна.

============================================

Повишаване на острите респираторни инфекции записват от Регионалната здравна ревизия в Смолян през последните дни. По данни от сентинелния контрол заболяемостта е 124,4 на 10 000. Регистрира се завишение на епидемиологичния развой. Най-засегнати са децата до 14-годишна възраст. Продължава да циркулира и COVID-19 макар, че записаните случаи са малко. От 17 ноември т.г. отпадна условието за наложителна изолираност и карантина на заболели и контактните им. Острите респираторни болести са най-масовите инфекции при индивида. Причиняват се от разнообразни вируси и бактерии. Проявяват се с нараснала температура, главоболие, общо неразположение, хрема и кашлица.

Информации на Адриан Кулев, Искра Койчева и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР