Седем служители на Гранична полиция са напуснали работните си места

...
Седем служители на Гранична полиция са напуснали работните си места
Коментари Харесай

Започнато е дисциплинарно производство срещу 13 служители от Гранична полиция

Седем чиновници на Гранична полиция са напуснали работните си места и не са направили инспекция на 42-ма пасажери на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Аерогара София ". Това сподели шефът на Главна дирекция " Гранична полиция " комисар Светлан Кичиков на брифинг пред публицисти. Той добави, че сега тече инспекция, с цел да се изяснят същинските аргументи. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев съобщи, че по случая се прави вътрешна инспекция, като той е разпоредил и дисциплинарно произвеждане на общо 13 души, която включва и ръководителите на промяна, на софийското Граничен контролно-пропусквателен пункт, както и на ръководителя на всички летища. " Към всички има такова произвеждане, те ще бъдат отстранени от работа, на тяхно място ще сложим екипи от Бургас и Варна, които са готови ", добави Радев. Той посочи, че след този случай инспекциите на всички летища са засилени

  Борисов настоя за налагане на най-тежки санкции поради случая на летище София Борисов настоя за налагане на най-тежки санкции поради случая на летище София
Министър-председателят Бойко Борисов извика министъра на вътрешните работи Валентин Радев, основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов и директ...

Комисар Кичиков посочи, че на 20 март в 15.20 часа е дошъл полет от Франция на компанията " България ер ". По думите му поради жестоко нарушение на разпоредбите за гранични инспекции, чиновниците, които е трябвало да ги извършат, не са били на работните си места и част от пасажерите са минали без да им бъде осъществен подобен надзор.

Комисар Кичиков уточни, че след това 42-мата пасажери, които е трябвало да преминат граничната инспекция, са открити и тествани. " Няма лица от тях, които да са били търсени по един или различен мотив ", добави Светлан Кичиков. Според него това е един неприемлив пропуск от страна на граничните чиновници, които са били на промяна, тъй като са нарушили инструкцията за граничните инспекции. Фактът, че ден по-късно е бил подаден сигналът, е сладкодумен, че е имало опит за прикриване на нарушаване, счита Кичиков.

Разпоредена е и инспекция от Дирекция " Вътрешна сигурност ", тъй като Валентин Радев желае да бъдат изяснени аргументите по какъв начин може безусловно всички чиновници, които са били на промяна, да изоставен работните си места. " Как по този начин всичките заедно ги няма, по какъв начин няма една, втора, трета система за сигурност? Хората са едната, механично би трябвало да има други - камери би трябвало да има. Как се е случило това? ", попита Радев. Според него този случай е удивителен, само че макар грубата неточност, която е направена, сухопътните граници се пазят доста добре, увери Валентин Радев.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов смята, че такива случаи на небрежност водят до рухване на рейтинга на страната във връзка с сигурността на границите. Той уточни, че обект на инспекцията ще бъде и фактът, че казусът е достигнал до него с два дни забавяне.

Младен Маринов разяснява и случая със хванат на летището жител на Кипър, който е бил разгласен за търсене от " Интерпол ", като осведоми, че сега се приготвя процедурата за предаването му по съответния ред.
 Проверяват за дисциплинарни нарушавания чиновници от летище София Проверяват за дисциплинарни нарушавания чиновници от летище София
Със заповед на шефа на Групово дело “Гранична полиция “ е формирана инспекция за дисциплинарни нарушавания на чиновници от Граничен контролно-пропусквателен пункт Аерогара София.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР