Седем шофьори са карали с превишена с повече от 50

...
Седем шофьори са карали с превишена с повече от 50
Коментари Харесай

Пътна полиция следи за нарушения на 231 точки в операция Скорост

Седем водачи са карали с превишена с повече от 50 км скорост в обитаемо място, оповестиха от националната полиция, която организира интервенция " Скорост " в цялата страна. Установени са и 64 други нарушавания. Настъпили са 24 пътно-транспортни катастрофи с материални вреди и 1 случай с ранени.

С така наречен камери-триноги са открити 1120 нарушавания, със стационарни камери - 49 нарушавания, с мобилните механически системи TFR1-M - 1279 нарушавания.

От сутринта 193-ма чиновници са снимали нарушавания на 231 точки за надзор, оповестяват от Групово дело „ Национална полиция “.

В директно включване в обедната емисия " По света и у нас " от пътя Русе-Бяла репортерът ни Виолета Никифорова сподели, че до 10 ч. тази заран са засечени 56 водачи в Русенско, които са карали с превишена скорост.

В акция " Скорост " пътната полиция е присъединила цялата си налична техника и всички чиновници, които имат право да глобяват водачите. Това заяви пред Българска национална телевизия началникът на пътната полиция.
Росен Рапчев, шеф на отдел " Пътна полиция " в ГДНП: Тази акция ще продължи до седми, само че през днешния ден в 6 часа до на следващия ден в 6 часа ще има доста засилен надзор, непрекъснат надзор на всички уязвими места.
Ние разполагаме със 148 инсталирани в автомобила камери както и 30 камери, които са на тринога, също по този начин ще включим и камерите, които са стационарни, естествено те непрекъснато работят.

Водачите, които се движат с по-висока от позволената скорост няма да бъдат спирани.
Росен Рапчев, шеф на отдел Пътна полиция в Главна дирекция " Национална полиция: За всички открити нарушавания на нарушителите ще се издават електронни фишове, а на нарушителите, които в градски условия надвишават скоростта над 50 км в час ще се сформират актове за административно нарушаване и ще им се лишава книжката за три месеца.
Според Съюза на автоучителите обаче акциите на КАТ няма да додеват до възстановяване на изискванията за каране по пътищата.
Йонко Иванов, председателяна Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка: Кога ще има акция " Маркировка ", по кое време ще има акция " Пътни знаци ", и по кое време ще има акция " Ремонти " в продължение на две години - извънредно време е полицията да си зададе този въпрос, тъй като тя е дебитор на обществото.
Автоинструкторите упорстват да бъде изработен разбор на злополуките и аргументите за тях.
Йонко Иванов: Никой не желае да каже от тези 150 пътно-транспортни катастрофи със починали, чия е виновността - дали на водачите, дали на обкръжаващата среда или на инфраструктурата.
Това би помогнало при създаването на системата за образование на бъдещите водачи.

Мащабната акция ще продължи до края на седмицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР