Седем са номинациите за почетен гражданин на Варна тази година.

...
Седем са номинациите за почетен гражданин на Варна тази година.
Коментари Харесай

Предлагат Цветана Манева за почетен гражданин на Варна

Седем са номинациите за почетен жител на Варна тази година. Това излиза наяве от известие в уеб страницата на Община Варна за идното обществено разискване на предложенията.

Сред номинираните е огромната българска актриса Цветана Манева.Предложението е на Инициативен комитет, в който е шефът на ТМПЦ-Варна Даниела Димова. Подкрепа за кандидатурата на Манева показват от Съюза на артистите в България, изтъквайки нейните заслуги за организирането и одобряването на Международния сценичен фестивал „ Варненско лято ”, на който тя е артистичен шеф.

Предложени за най-високото самопризнание на локалната общност са още художникът Дарин Сотиров, писателят ифилателистБорис Калинков, шефът на Aстрономическата обсерватория и планетариум Свежина Димитрова, деятелите на художествената гимнастикаМинка Ванкова и Деспа Кателиева и варненският пожарникар старши контрольор Върбан Петков, избавил пасажерите в пламналия край Каспичан трен по линията София - Варна на 3 ноември предходната година.

Публичното разискване на номинациитее планувано за 17 юли от 17.00часа в зала „ Пленарна “ на общината.

„ Почетен жител на Варна “е най-високото самопризнание на обществеността на града за извънреден принос и заслуги за развиването на общината и за принос в националната просвета. Званието се връчва единствено в навечерието на 15 август - Денят на Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР