Седем са жалбите в ЦИК към 12 ч, съобщиха от

...
Седем са жалбите в ЦИК към 12 ч, съобщиха от
Коментари Харесай

Изборните нарушения: Побой над общински съветник в Симитли и предварително попълнени бюлетини

Седем са жалбите в ЦИК към 12 ч, оповестиха от комисията. Два от тях са свързани с назначението на членове на комисии. Говорителят на ЦИК Росица Матева изясни, че най-често постъпилите сигнали за нарушавания са от страна на членове на Секционни изборни комисии, само че от ЦИК ги препращат в общинските комисии, защото те са способени за отговор и премахване на нарушаванията.

Призивът е сигналите да бъдат изпращани по места, с цел да има по-кратко време за реакция.

С голям брой тъжби е залята ОИК-Симитли от началото на изборния ден , две от тях са препратени към прокуратурата, съобщи БГНЕС. Кандидатът за общински консултант Добромир Айков е алармирал прокуратурата, че на 27 октомври към 21 ч. в региона на пазара в Симитли му е нанесен побой от трима души, по-рано денем отказал на същите представители на партия да им купи против 30 000 лева, членове и цели секционни комисии в града, които са 29 на брой, три от които преносими.

„ Предложиха ми да купя всички СИК-ове на територията на общината, това не е пазар, аз нямам такива благоприятни условия “, сподели Айков.

В софийските Казичене и Железница кметове, които са и претенденти за нов мандат, стоят в учебните заведения, където се гласоподава, а единият от тях раздавал сандвичи.

Стотици коли в централната част на Варна са осъмнали тази заран с пропагандни стикери на един от претендентите за кмет на Варна, залепени върху стъклата им.

Вътрешна македонска революционна организация алармира Общинска изборна комисия (ОИК)-Сандански за жестоко нарушаване на изборния развой . В сигнала се показва, че на гласоподавателите се дават авансово попълнени бюлетини както с номер за партия, по този начин и с маркирана преференция.

Над 10 сигнала за неразрешена предизборна пропаганда са подали от ГЕРБ в ОИК-Бургас. Ж албите са по отношение на разпространяване на огромно количество пропагандни материали на територията на града. От партията упорстват да се направи инспекция и да се вземат ограничения за преустановяване на противозаконните дейности.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР